Predstavljanje projekta  "Osnaživanje mladih preduzetnika u sektoru poljoprivrede" u Rumi

 

Ruma, 31. januar 2018. Učenicima srednje poljoprivredne škole “Stevan Petrović - Brile” iz Rume je predstavljen projekat “Osnaživanje mladih preduzetnika u sektoru poljoprivrede“ i konkurs na koji su pozvani da se prijave ukoliko žele da razvijaju porodično gazdinstvo. Svi kandidati će proći kroz program edukacije i podrške za razvoj poslovne ideje i biti u konkurenciji da dobiju opremu i sredstva za razvoj poslovanja.

Projekat podrške mladim preduzetnicima realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, a realizuje ga Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa opštinom Ruma i srednjom poljoprivrednom školom “Stevan Petrović - Brile”. Cilj projekta jeste da zainteresuje mlade da se opredele za bavljenje poljoprivredom, da ih informiše o mogućnostima za proizvodnju i finansiranje, kao i da ih podstakne da razvijaju sopstvene poslovne ideje i prijave se na konkurs. Gosti info sesije - uspešni mladi preduzetnici u oblasti poljoprivrede su podelili svoja iskustva kako se uz skromna ulaganja ali dugoročan posvećen rad može napraviti uspešno porodično preduzeće ili gazdinstvo.

Skup je održan u svečanoj sali poljoprivredne škole u Rumi gde su se ispred predokupljenih obratili:

Mirjana Božić, direktorka poljoprivredne škole “Stevan Petrović - Brile”, Ruma
Sanja Marković, savetnik za zakup poljoprivrednog zemljišta, opština Ruma
Uroš Delić, ekonomski savetnik, Fondacija Ana i Vlade Divac
Jelena Marić, vlasnica mlekare “Carpe diem” specijalizovane za proizvode od kozjeg mleka, Irig
Miroslav Pušin, nekadašnji učenik poljoprivredne škole i član uspešnog porodičnog gazdinstva iz Rume
Lazar Klještanović, savetnik u Poljoprivrednoj stručnoj službi, Ruma
Bojana Gravonja, nastavnica u srednjoj poljoprivrednoj školi.


Sve aktivnosti se realizuju u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih koji  u okviru Nemačke razvojne saradnje realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti