Migranti u Tutinu na testu srpskog jezika

28. februar 2017. Nakon četiri meseca migranti koji su pohađali časove srpskog jezika koje organizujemo u saradnji sa Grupom 484 imali su i test provere. Sa uspehom su položili i utvrdili svoje znanje. 

Migranti takođe imaju prilike da idu na sportske aktivnosti u okviru školske sale gimnazije u Tutinu. 

U novi centar za azil u Tutinu koji smo uradili zajedno sa Catholic Relief Services nedavno su se uselili migranti koji borave u ovom gradu od 2015. Vrednost objekta jeste 350.000 evra. 

Fondacija Ana i Vlade Divac je, uz podršku Grupe 484, od kraja 2016. godine usmerena na pružanje pomoći migrantima i tražiocima azila smeštenim u dva najudaljenija centra - u centrima za azil u Sjenici u Tutinu.

Zajednički smo distriburiali odeću za preko 1.600 migranata, organizovali 80 radionica za žene u saradnji sa lokalnom organizacijom "Impuls" iz Tutina, a, u cilju pružanja psihosocijalne pomoći tu je i 50 kreativnih radionica, kurs srpskog jezika i sportske aktivnosti.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti