Fondacija Ana i Vlade Divac i „Nina od Arabije" - poklon za 80 biblioteka

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Marinom Bulatović Barny, autorkom romana «Nina od Arabije», pripremila je donaciju za 80 gradskih biblioteka i srednjih škola i gimanazija širom Srbije i na Kosovu.

Distribucija romana „Nina od Arabije“ biće završena do kraja aprila, sa nadom da će poruka ove knjige o potrebi da se različiti narodi i kulture međusobno upoznaju i zbliže, stići do brojnih čitalaca. 

Ovaj roman je odraz Marinine potrebe da zabeleži svoja iskustva tokom decenije života u Saudijskoj Arabiji, sa željom da prenose poruke koje su nam danas više nego neophodne - tolerancija i razumevanje medu ljudima. Ona je kritički, ali i na duhovit način oslikala život u kontraverznoj kraljevini gde je, kao jedna od retkih žena iz naše zemlje, živela sve do leta 2016.g. Marina sada živi i radi u Kanadi.

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje romana „Nina od Arabije“ objavila je izdavačka kuća Mali Nemo.

„Nina od Arabije“ je i prvi roman u Srbiji koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz „oživljene“ i svima dostupne odlomke koje čitaju poznati glumci: Ljiljana Blagojević, Neda Arnerić, Iva Štrljić i Nenad Nenadović.

https://www.youtube.com/watch?v=gbUi_phwfzo&t=80s


https://www.youtube.com/watch?v=SOJdSfWdB4k

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti