Poljoprivredna mehanizacija za 11 porodica

Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa opštinom Vladičin Han obezbedila poljoprivrednu mehanizaciju za 11 porodica u ovoj opštini. Ugovori su potpisani sa mladim poljoprivrednicima koji žive i rade na teritoriji ove opštine, a oprema je stigla na vreme da krenu sa prolećnim radovima pa su bili veoma zadovoljni.

 

Korisnici su, srazmerno veličini  odobrene donacije, dobijali sledeće priključne mašine za postojeće traktore (plugove, tanjirače, rotosotnilice-freze, prskalice, rotacione kosačice, čekrci za izvlačenje drva i sl.), samohode motokultivatore sa frezom, kultivatore, kao i priključke za postojeće motokultivatore (freze i kosilice), motorne testere za seču drveta, motorne trimere za košenje trave i seču korova, aparate za mužu krava.

 

Imajući u vidu da je nezaposlenost u Srbiji izuzetno velika i da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija Ana i Vlade Divac aktivno vodi projekat Divac poljoprivredni fondovi koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i podršku započinjanju ili razvoju sopstvenog posla u poljoprivredi. Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije u veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova Srbije.

Od osnivanja od danas, Fondacija je dodelila 820 granta u ukupnoj vrednosti od 1.384.923,00 evra za započinjanje ili razvoj sopstvene poljoprivredne proizvodnje.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti