IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac započele su zajednički projekat „Ja sam ODVAŽNA!" za podršku ekonomskom osnaživanju žena.

Beograd, 1. novembar 2018 - Počev od 1. novembra preduzetnice/ci iz cele Srbije, naročito one koji se bave proizvodnjom, moći će da se prijave na sajtu Fondacije i da predstave svoje poslovanje i planove za razvoj. Projekti s najvećim potencijalom za ekonomsko osnaživanje žena biće podržani finansijskim sredstvima koja će im omogućiti da razviju poslovanje i uvećaju zastupljenost žena u privredi.

Pored kompanija i fondacije, projekat omogućava i potrošačima da se uključe i podrže ovaj važan cilj. Svaki put kada, u periodu od 1. novembra do 31. decembra, korisnici Mastercard i Maestro kartica budu beskontaktno obavili kupovinu u IKEA robnoj kući i IKEA Izlogu, kompanija Mastercard će donirati 300 dinara u projektni fond „Ja sam ODVAŽNA!“. Kompanije i Fondacija pozivaju zajednicu da se pridruži projektu i na taj način pomogne u naporima da se poboljša položaja žena kroz njihovo preduzetništvo. 

„Kompanija IKEA je dugoročno posvećena unapređenju položaja žena i pokretanjem ovog projekta želimo da stvorimo prilike za njihovu veću ekonomsku nezavisnost. Jednake prilike za oba pola i jednaka uključenost oba pola u poslovanje važni su za ujednačen napredak društva, postizanje većeg privrednog rasta i kvalitetniji život. Udruživanjem snaga s građanskim društvom i kompanijama koje veruju u jednake prilike za sve, zajednički stvaramo bolje uslove za veću ravnopravnost u svim oblastima poslovanja i omogućavamo zajednici da se aktivno uključi. Za pozitivnu promenu potrebno je da svi mi, i kao kompanije i kao pojedinci, uradimo svoj deo posla“, istakla je Jovana Mehandžić Đurđić, menadžerka za održivi razvoj IKEA za jugoistočnu Evropu.

„Za kompaniju Mastercard, finansijska, digitalna, društvena i rodna inkluzija su ključ za izgradnju modernog i uspešnog tržišta. Preduzetnice širom sveta postižu značajne poslovne rezultate, a žensko preduzetništvo na tržištima u razvoju, kakvo je Srbija, u velikoj je meri uslovljeno potrebama, a preduzetnice se često suočavaju sa ograničenim finansiranjem i nedovoljnim pristupom uslugama. Imajući u vidu da je tek oko 40% žena u Srbiji uključeno u tržište rada, neophodno je postojanje šire društvene inicijative kojom ćemo zajednički izgraditi svest o tome šta pojedinačne porodice, lokalne zajednice i celokupna privreda mogu da dobiju od osnaživanja žena u svim fazama razvoja biznisa. Za našu zajednicu, stvaranje jednakih prilika za oba pola je - neprocenjivo“, izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Konkurs je otvoren od 1.11.2018. do 15.12.2018. godine do 17 časova.

Smernice za podnošenje prijava, kao i prijavni formulari mogu se preuzeti sa sajta www.divac.com/jasamodvazna, dok sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem e-maila na [email protected] ili na broj telefona 062 77 87 96 radnim danom od 12 do 15 časova. Prijava se vrši slanjem prijavne dokumentacije (osnovne, prateće i poželjne dokumentacije) popunjavanjem on-line forme koja je dostupna OVDE. Prijave poslate na bilo koji drugi način (npr. faksom ili poštom) neće biti uzete u razmatranje. Fondacija će svakom prispelom predlogu projekta dodeliti redni broj, a spisak pristiglih prijava biće postavljen na adresi www.divac.com/jasamodvazna.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti