Fondacija Ana i Vlade Divac i kompanija P&G donirale slavske pakete najsiromašnijim porodicama

Imajući u vidu veliki broj porodica koje žive ispod linije siromaštva, Fondacija Ana i Vlade Divac je, u partnerstvu sa kompanijom P&G, obezbedila 1.006 paketa sa osnovnim životnim namirnicama dovoljnih za 15.000 obroka. Paketi su distribuirani najugroženijim porodicama koje koriste usluge Narodnih kuhinja u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Prema podacima Crvenog krsta, obroci za Narodne kuhinje pripremaju se za 35.300 korisnika u 77 mesta u Srbiji, dok Grad Beograd vodi Narodne kuhinje za 11.833 korisnika. Ove porodice nisu izložene samo siromaštvu, nego i socijalnoj isključenosti, nejednakim šansama u sistemu obrazovanja i na tržištu rada, ali i težem pristupu zdravstvenim uslugama.

Kako bi pomogla najsiromašnijima da dostojanstveno i uz kućnu trpezu dočekaju predstojeće praznike, Fondacija Ana i Vlade Divac je, u saradnji sa kompanijom P&G, organizovala humanitarnu akciju „1 pakovanje = 1 donacija“, a slavski paketi sa prehrambenim proizvodima podeljeni su korisnicima Narodnih kuhinja uz pomoć gradskih centara za socijalni rad u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. U Beogradu je podeljeno 576 paketa, u Novom Sadu 202, dok je 228 paketa podeljeno najsiromašnijim Nišlijama.

Hvala svim građanima i građankama koji su kupovinom Fairy proizvoda podržali humanitarnu akciju „1 pakovanje = 1 donacija“.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti