Četvoročlana porodica Bakter uselila se u novi dom u Laćarku! Fondacija je, zahvaljujući dugogodišnjoj donatorki, Anki Erne kupila kuću samohranoj majci Ružici i njenoj deci.

Porodica Bakter: Ružica, Gordana, Damir i Davor

Porodica Bakter: Ružica, Gordana, Damir i Davor

Život nije bajka, ali ponekad, možemo da pomognemo da se ostvari nečija mala lična bajka, sa srećnim krajem.

Ružica Bakter je samohrana majka koja ima troje dece - ćerku Gordanu i sinove Damira i Darka. Ružica je preživela mnoge nedaće, bila žrtva poslovne prevare i ostala da se bori sa dugovanjima, a posao nije mogla da nađe. 

Porodica je Živela u Laćarku (u blizini Sremske Mitrovice), međutim, zbog nemogućnosti da plaća kiriju, Ružica se sa decom presila u Tovariševo (kod Bačke Palanke) gde su smestili u kuću Ružicinog bolesnog ujaka. Ovi životni uslovi nikako nisu bili odgovarjući za Ružicu i decu. Gordana je ostala u Laćarku da bi tamo završila školsku godinu, a potom otišla kod majke pa su svi živeli u Tovariševu.

I pored svih nevolja i teškog života, Ružica je smogla snage da u Laćarku radi i izdržava decu kao krojačica, ali bez stalnog zaposljenja i ugovora, sa povremenom zaradom. Pored toga prima socijalnu pomoć u iznosu od 13.000 dinara i dečji dodatak u iznosu od 10.000 dinara. Samo Gordana dobija alimentaciju od 5000 dinara. To je u Tovarševu bilo manje od 30 000 dinara za njih četvoro.

Ružica je smatrala da je bi za nju i decu bilo najbolje da se vrate u Laćarak jer deca tamo imaju prijatelje i idu u školu, a ona bi mogla da nastavi da radi kao krojačica kod prethodne gazdarice. 

Imajući u vidu koliko je Ružica preduzimljiva i koliko čini sve, kako bi deci, koja su dobra u školi, učinila detinjstvo bezbrižnim, Fondacija je, nakon potrage  u saradnji sa porodicom i Centrom za socijalni rad, pronašla i kupila kuću u Laćarku za ovu porodicu u iznosu od 10.000 evra. Srećno u novom domu porodici Bakter i veliko hvala našoj donatorki, Anki Erne!

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti