Zahvaljujući vašim donacijama deca koja pohađaju specijalnu školu "Smeh i suza" u Aleksincu dobila su novogodišnje paketiće a njihove porodice pakete sa namirnicama!

Deca iz Aleksinca dobila paketiće u akciji "Puni vreću deli sreću"

 

T.D. je devojčica koja je rođena sa srčanom manom, a zbog poteškoća sa učenjem i smetnjama u govoru pohađa Osnovnu školu za učenike sa smetnjama u razvoju “Smeh i suza” u Aleksincu. Živi u trošnoj kući u selu Moravac sa roditeljima i sestrom. Uprkos svim nedaćama sa kojima se suočava, ova stidljiva i mila devojčica najviše na svetu voli da ide u školu i da se druži sa vršnjacima, nastavnicima i osobljem. Posle nastave, vraća se u nimalo lepo svakodnevicu. Dok sva deca maštaju šta bi voleli da im donese Deda Mraz, ova devojčica se raduje sasvim malim stvarima poput igranja s lutkama.

T.D. je samo jedna od 55 učenika osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju u Aleksincu koja dele sličnu sudbinu - život u bedi, bez velikih šansi za bolju budućnost. Njihove porodice bore se protiv diskriminacije, neravnopravnog položaja i otežanog pristupa neophodnim uslugama u zajednici. Te bitke često ne dobijaju. I najmanja pomoć ovoj deci znači mnogo - nadu da nisu zaboravljeni.  

Pre novogodišnjih praznika smo pokrenuli akciju "Puni vreću deli sreću" sa ciljem da nabavimo novogodišnje paketiće za decu, kao i pakete sa osnovnim životnim namirnicama za njihove porodice. Uz podršku 27 donatora smo prikupili 286.274,49​ dinara i isporučili poklone nakon školske novogodišnje predstave 28. decembra 2018. godine.

U Srbiji postoji 48 specijalnih škola i učeničkih domova u kojima borave deca sa smetnjama u razvoju. Suočeni sa brojnim barijerama i siromaštvom, za većinu ove dece skromne novogodišnje želje ostaju samo neostvareni snovi. Hvala svim donatorima koji su se odazvali našoj akciji i ulepšali praznike deci iz škole “Smeh i suza”!

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti