Trag fondacija dvanaestu godinu za redom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, s ciljem da se oda priznanje i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Foto: Marko Rupena i Darko ilić

Foto: Marko Rupena i Darko ilić

Dobitnicima su nagrade uručili Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji, Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije u Srbiji.


Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Banca Intesa a.d. Beograd. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje nagradu je dobila kompanija CRH Srbija d.o.o. Popovac, a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora pripala je kompaniji Philip Morris Operations a.d. Niš. Kompanija Bosis d.o.o. iz Valjeva dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Milomir Glavčić, penzioner iz Kanade koji već sedam decenija putem donacija pomaže ljudima u Srbiji. Dobitnici specijalnih nagrada su Filip Filipović za pomoć stanovništvu u ruralnim područjima, Mario Milaković iz Beograda za međugeneracijsko povezivanje, Ljubinka Vivčar iz Beograda za doprinos zadužbinarstvu dok je nagradu za mladog filantropa dobio Stefan Nikolić, mladi filantrop iz Vršca. 

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 12 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro. Odličan odziv prijavljenih svake godine, posebno prijavljenih kompanija, pokazuje da je filantropija u mnogome postala sastavni deo strategija poslovanja većinskog dela korporativnog sektora. Kompanije su učestvovale u različitim filantropskim projektima, kroz donacije u novcu i robi, volontiranje, transfer znanja. 

VIRTUS nagrada za 2018. godinu se realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti