Motivisanim ljudima koji se nisu školovali za rad u IT industriji, pruža se mogućnost da tokom deset nedelja pohađanja intenzivne nastave u IT Bootcamp-u ovladaju osnovnim znanjima iz odabranih IT oblasti. U toku je prijava kandidata za sedmi ciklus škole u Beogradu i treći u Nišu. U planu je da u januaru budu oformljene po dve grupe u oba grada.

IT BOOTCAMP ŠKOLA – PRIJAVLJIVANJE ZA JANUARSKI CIKLUS TRAJE DO 22. DECEMBRA

Kandidati koji budu najuspešniji među prijavljenima, biće polaznici dva kursa  - razvoj veb stranica (JS) i testiranje softvera (QA). Kursevi počinju sa obukom u januaru sledeće godine, traju 10 nedelja u kontinuitetu, a nastava je organizovana 4 puta nedeljno, 4 sata dnevno. Prijavljivanje za školu traje do 22.12.2019. Zainteresovani kandidati se mogu informisati o školi i prijaviti putem sajta  https://www.itbootcamp.rs

Osnovni cilj IT Bootcamp neprofitne škole je da polaznici, koji uspeju da prođu vrlo intenzivne i zahtevne kurseve steknu najkvalitetniju prekvalifikaciju, najpraktičnije i upotrebljivo znanje i tako pronađu radna mesta u IT sektoru, koji je najbrže rastući sektor, kako u svetu tako i u Srbiji. Osnivači škole su uspešni ljudi iz dijaspore koji su ujedno i donatori škole. IT Bootcamp se izvodi u strateškoj saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

U 2018 godini, tokom pilot projekta, od 95 polaznika koji su uspešno završili školu 45% je pronašlo posao ili praksu u IT kompanijama. U 2019 godini do sada, od 202 polaznika koji su završili školu u Beogradu i Nišu, 41% je takođe pronašlo posao ili praksu. Trenutno u oba grada još 100 polaznika pohađa školu.

Škola ima intenzivan i vrlo zahtevan program. Selekcija kandidata se obavlja u nekoliko ciklusa i biraju se izuzetni kandidati koji pokažu spremnost da budu redovni na nastavi, istrajni, ulože veliki trud i pokažu visoku motivisanost i spremnost da odgovore na velike zahteve IT industrije u kojoj će imati mogućnost da sa stečenim znanjem u IT Bootcamp-u nađu radno mesto.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti