PRVI NACIONALNI FILANTROPSKI TIM SRBIJE – „DOBROČINITIM"

BEOGRAD, 29.11.2019. godine - Prvi nacionalni filantropski tim Srbije - DOBROČINITIM predstavljen je javnosti. DOBROČINITIM je zajednica velikodušnih ljudi koji neguju filantropsku tradiciju Srbije i razumeju značaj pomaganja drugima.

Članovi Dobročinitima su Ivana Radojičić (Prevodilačko srce), Tamara Klarić (Nurdor), Ružica Popović (Humano srce Šapca), Zoran Martinov (Čep za hendikep), Filip Vukša, poznati gradski aktivista i Ana Divac (Fondacija Ana i Vlade Divac).

Do sada, kroz individualne aktivnosti, članovi tima uspeli su da prikupe 57 miliona dinara za obnovu jednog kliničkog centra i jednog doma za nezbrinutu decu, prikupili su novac za obnovu 90 domaćinstava, besplatno su preveli preko 250.000 zdravstvenih dokumenata, obezbedili su 85 ortopedskih pomagala ljudima sa invaliditetom i direktno uticali na značajna poboljšanja u mnogim delovima Beograda.

“Svi mi koji volontiramo u udruženju Prevodilačko srce, radimo to samo zbog dece i njihovih roditelja, kako bi što brže došli do pomoći koja im je potrebna. Potpuno smo predani tome ali kako svakog dana imamo sve više molbi za prevode molimo sve koji mogu da nam se priključe. Izuzetna mi je čast sto sam među ljudima koji cu na prvoj liniji Dobročinitima i nadam se da će nas vrlo brzo biti još više”, izjavila je Ivana Radojičić, jedna od koordinatora udruženja Prevodilačko srce.

Tamara Klarić, jedna od inicijatora kampanje „Pruži korak“, pozvala je sve ljude da se pridruže Dobročinitimu. „Naš cilj je da ujedinimo građane u doniranju, volontiranju i pomaganju zajednici. Verujemo da je svaki korak značajan i da je bilo koja vrsta pomoći dobrodošla i jednako važna. Zato su svi dobročinitelji dobrodošli u jedan veliki nacionalni tim - Dobročinitim!“ rekla je Tamara.

Informacije o tome kako se pridružiti dostupne su na sajtu dobrocinitim.rs

Dobročinitim je deo Projekta okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti