Radovi počinju u februaru.


PRIKUPLJEN NOVAC ZA TEHNIČKU ŠKOLU U VLADIČINOM HANU

Beograd, 09. 01. 2020. - Tehnička škola u Vladičinom Hanu trenutno je drugi dom za 840 učenika, ne samo iz Vladičinog Hana, već iz celog pčinjskog okruga na jugu Srbije gde živi oko 250.000 ljudi.

Uslovi za obrazovanje u jednoj od najznačajnjih ustanova u ovom regionu su veoma loši. Zato smo pokrenuli veliku akciju prikupljanja sredstava za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu.  

Uz pomoć donatora uspeli smo da sakupimo potreban novac - ukupno 5.4 miliona dinara koliko je bilo potrebno za obnovu i opremanje osam učionica, zamenu instalacija, podova, prozora, vrata i nameštaja. Radovi u školi počinju u februaru 2020. godine.

Akcija prikupljanja sredstava za školi počela je ulaskom, osnivača Fondacije, Vlade Divca u Naismith košarkašku kuću slavnih i svečanom donatorskom večerom u Čikagu na kojoj je prikupljen najveći deo sredstava.

Našoj akciji priključio se i Košarkaški klub Partizan koji je sa svojim igračima na društvenim mrežama  uputio apel javnosti za pomoć našim budućim inženjerima, profesorima, tehničarima, majstorima kao i pozivom navijačima da pošalju SMS 2112, na utakmicama Eurocupa i ABA Lige.

Naša dijaspora, građani Srbije i kompanije, takođe su se pridružili akciji putem sajta divac.com

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti