Na poziv Fondacije Ana i Vlade mnogobrojni građani iz Srbije i dijasapore odazvali su se i obradovali 100 porodica koje žive u planinskim selima opštine Prokuplje

URUČENI PAKETI OSNOVNIH ŽIVOTNIH NAMIRNICA ZA 100 PORODICA U PLANINSKIM SELIMA OPŠTINE PROKUPLJE

Beograd, 03. februar 2020.- Za porodice u planinskim selima opštine Prokuplje, stiglo je 100 paketa osnovnih životnih namirnica - hrane i sredstava za higijenu. Meštani sela Tovrljane i okolnih sela udaljeni su od Prokuplja 30 i više kilometara, a uslovi za život su, posebno zimi, otežani. Sela su naseljena pretežno starijim meštanima kojima je pomoć uvek dobrodošla.

Jedno od retkih planinskih sela u Srbiji u kojem postoji škola je selo Tovrljane i jedina je za đake ovog ali i za nekoliko sela u okolini. Učitelj Marko Čikarić svakodnevno podučava 12 đaka. Iako i sam svaki dan putuje od Prokuplja do sela, pomaže đacima i porodicama odvozeći ih do kuća kako bi deca bezbedno stigla kući. Sa entuzijazmom i radošću uvek govori o svakom detetu, selu, meštanima i već planira kako da pripremi novogodišnje paketiće za decu. Ni ovoga puta mu nije bilo teško da učestvuje u koordinaciji upućene pomoći i pomogao je Fondaciji Ana i Vlade Divac, da se paketi osnovnih životnih namirnica podele i dostave i najudaljenijim domaćinstvima.

Fondacija Ana i Vlade Divac je i ranije imala aktivnosti u opštini Prokuplje, a već početkom prvog polugodišta biće otvoren konkurs za učenike završnih razreda Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” za besplatnu dodelu poljoprivrednih sredstava u cilju podrške mladima koji žele da ostanu u svojim selima i bave se poljoprivredom.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti