FOTO: Versko dobrotvorno starateljstvo

FOTO: Versko dobrotvorno starateljstvo

Korisnici koji dolaze svakodnevno u jednu od najpoznatijih beogradskih ulica, Francusku 31, dobili su danas prvih 1000 paketa hrane i higijene koje smo uspeli da obezbedimo uz pomoć naših donatora, a zahvaljujući Verskom dobrotvornom starateljstvu podeljeni su najugroženijima. Svi ovi ljudi imaju različite životne priče koje ih dovode na isto mesto - u Crkvenu narodnu kuhinju.

Ovde dolaze i mala deca sa roditeljima, mladi, sredovečni, stari. Neki od njih su ostali bez posla, neki su napušteni, nekima je penzija suviše mala. Najviše je bolesnih, osoba sa invaliditetom i beskućnika. Ali svima je ovo jedan jedini sigurni obrok u toku dana. Ponekad obrok ponesu sa sobom, odnesu porodici, neki se osame, odu da ih niko ne vidi. Neki ne znaju ni gde da odu jer svoju kuću, nemaju.

DONIRAJTE ZA PAKETE

Ljudi koji dolaze po hranu, takođe strahuju i da će se razboleti, oni i njihovi najbliži. U najtežem vremenu novije istorije, u doba korona virusa, higijena je prva i osnovna mera u borbi protiv prenošenja virusa, a najstarijima i bolesnima, redovna higijena može spasiti život.

Fondacija Ana i Vlade Divac, koja redovno pomaže Crkvenoj narodnoj kuhinji, upućuje apel svim ljudima u Srbiji i širom sveta da pomognu da se korisnicima kuhunje obezbede paketi osnovnih higijenskih sredstava. Omogućimo ljudima dovoljno sredstava za osnovnu ličnu higijenu koja nikada do sada nije bila važnija.

Prvih 1.000 paketa je podeljeno za više od 2.600 dece i odraslih, ali potrebno je da zajedno nastavimo. Dugogodišnja donatorka Fondacije i Crkvene narodne kuhinje Anka Jakšić Erne, donirala nam je više od milion dinara, individulni donatori više od 200.000 dinara, a potrebno nam je još nešto manje od 1,4 miliona dinara kako bismo obezbedili novčana sredstva za redovno mesečno snadbevanje paketima više od 2.600 dece i odraslih. 

Ljudima koji nisu u mogućnosti da preuzmu pakete, volonteri Crkvene narodne kuhinje, koji ovih dana hranu odnose lično ugroženim ljudima, dostaviće i pakete sa higijenskim sredstvima.

Mislimo na najranjivije, budimo solidarni, obezbedimo za njih zajedno osnovna sredstva za ličnu higijenu!

Njihova jedina nada je Crkvena narodna kuhinja. Njihova mogućnost da dođu čim pre do higijenskih sredstava ste vi. Donirajte OVDE novčana sredstva za pakete. 

Hvala u ime 2.600 ljudi!

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti