Na konkurs Solidarnost pre svega stigle 202 prijave

Na konkurs Solidarnost pre svega stigle su čak 202 prijave udruženja, medija i neformalnih grupa građana što govori koliko je građanima Srbije i onima koji im pomažu potrebna podrška u krizi izazvanoj pandemijom Covid-19.

Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške podržaće sa ukupno 1.850.000 dinara lokalna udruženja građana, neformalne aktivističke grupe i medije u realizaciji projekata koji će pomoći zajednicama da iskažu građansku solidarnost tokom krize u Srbiji izazvane koronavirusom.

Realizacijom projekta, korisnici sredstava promovisaće solidarnost, podsticati druge da se aktivno uključe u pomoć zajednici u kojoj žive i pomagati najugroženijima u ovoj krizi.

Ovaj vid podsticaja takođe će pomoći da se realizuju već započete ili ostvare nove inicijative koje će  imati širok uticaj na zajednicu da se odgovorno i solidarno suoči sa krizom.

Projekti koji budu odabrani, a na osnovu kriterijuma, biće realizovani do 15. jula 2020. godine. Komisija za rangiranje i projekata počela je sa pregledom pristiglih prijava.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti