12. avgust - MEĐUNARODNI DAN MLADIH!

Kako se u Srbiji i regionu mladi snalaze u krizi i da li uspevaju da zadrže posao, pitali smo u okviru projekta EmploYouth.

S obzirom na to da sam stalno u kontaktu sa ljudima postoji izraženija opasnost od zaraze sa COVID-19, uz poštovanje svih mera. Pored toga, kao posledica COVID-19 opao je broj kupaca, što se odražava i na iznos plata i bonusa.

Marijana Vasić, 24, knjižarka

Radim kao IT tehničar u međunarodnoj kompaniji tako da su moje usluge našim zaposlenima itekako potrebne kako bi se rad nastavio u kontinuitetu i kako kompanija ne bi gubila novac. U jeku virusa rad iz kancelarije je bio sveden na minimum i samim tim posao se nagomilavao jer radom od kuće se nije moglo mnogo pomoći. Za razliku od nekih kompanija nije bilo otkaza niti značajnog smanjenja plate, tako da se zarada nije značajno promenila za razliku od količine posla.

Filip, 24 godine, IT tehničar 

EmploYouth for WB&T realizuje Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine partneri iz Severne Makedonije Mladiinfo, Crne Gore Nvo Prima, Turske, Toplum Gönüllüleri Vakfı - TOG i Albanije koja će se u naredne četiri godine fokusirati na probleme zapošljavanja mladih, kroz ojačavanje saradnje u regionu i programe pridruživanja EU kada su u pitanju Zapadni Balkan i Turska. Jedan od najvećih izazova u svim ovim zemljama jeste ekonomska dimenzija - problem nezaposlenosti mladih!

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti