U Užicu održan okrugli sto na temu preporuka za lokalne politike održivog razvoja iz oblasti socijalne inkluzije

U okviru projekta "Održivi razvoj za sve" koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa partnerima, organizovala je javnu debatu na temu preporuka za lokalne politike održivog razvoja iz oblasti socijalne inkluzije, a u skladu sa ciljevima i prioritetima iz Agende 2030 Ujedinjenih Nacija (UN).

Svrha ove debate je identifikacija segmenata društvenog života koji se mogu unaprediti i formulacija preporuka za strateški plan održivog razvoja Grada Užica i Zlatiborskog okruga. Preporuke o prioritetima razvoja socijalne politike ovog regiona su predstavljene javnosti i svim zainteresovanim akterima.

Predstavnici javnog, poslovnog i civilnog sektora na ovom skupu će razgovarati o prvih pet ciljeva održivog razvoja (SDGs) koji su definisani Agendom 2030, a koji obuhvataju 1) svet bez siromaštva, 2) svet bez gladi, 3) dobro zdravlje, 4) kvalitetno obrazovanje, i 5) rodna ravnopravnost.  

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti