Podela paketa u Vranju

Podela paketa u Vranju

Povodom 20. februara, Međunarodnog dana socijalne pravde, podsećamo da su siromašni stanovnici Srbije često višestruko ugroženi, a ovog puta stanovnike juga Srbije dodatno su pogodile poplave

Štete od nedavnih poplava koje su u januaru zadesile ovaj deo Srbije napravile su ogromnu štetu na kućama, njivama, a mnogima su ugrožena stada i domaće životinje.

Humanitarna pomoć u vidu paketa osnovnih namirnica i higijenskih sredstava, stigla je do 300 najugroženijih porodica u mestima Vranje, Vlasotince, Leskovac, Lebane, Doljevac, Bojnik, Vladičin Han i Surdulica. Paketi su obezbeđeni zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije LDS iz Sjedinjenih Država, a distribuciju je pomogao Humanitarni Centar Rom iz Obrenovca.

“Fondacija Divac se uvek trudi da pomogne najugroženije porodice i da im pruži podršku kako bi lakše prevazišli krizu. Uz podršku donatora obezbedili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicma i higijenskim sredstvima kako bismo pomogli ugrožene porodice čije su kuće oštećene u poplavama, a koji su i pre toga živeli ispod granice siromaštva”, izjavio je Uroš Delić ispred Fondacije.

I tokom vanrednog stanja 2020. godine Fondacija Ana i Vlade Divac je uz pomoć donatora iz Srbije i dijaspore pomogla više od 3.000 porodica na jugu Srbije, a Fondacija  podržava i najugroženije porodice u opštini Kuršumlija, kao i kompanije koje se bave preradom hrane u Topličkom okrugu.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti