Dvadeset miliona dinara za Opštu bolnicu Kruševac obezbedila je rođena Kruševljanka Anka Erne koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, dugogodišnja donatorka Fondacije Divac

FOTO_Fondacija Ana i Vlade Divac, Stanica_Kiseonik

FOTO_Fondacija Ana i Vlade Divac, Stanica_Kiseonik

Kruševac, 13. april 2021. - U Opštoj bolnici Kruševac uveden je prekopotreban sistem za dovod kiseonika za 42 nova bolnička mesta što trenutno proširuje kapacitete ove bolnice u zbrinjavanju pacijenata obolelih od COVID-19. Uvođenje sistema izvedeno je zahvaljujući donaciji rođene Kruševljanke Anke Erne preko Fondacije Ana i Vlade Divac.

U toku je i remont dva lifta nervnog bloka u Opštoj bolnici Kruševac. Vrednost ove donacije iznosi 2 miliona dinara.

U narednom periodu, predstoji rekonstrukcija Dnevne bolnice za onkološke pacijente u okviru ove bolnice u vrednosti od 15 miliona dinara.

Gospođa Anka Erne, koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, i koja preko Fondacije Divac već dugi niz godina pomaže građanima Srbije, donirala je ukupno 20 miliona dinara za Opštu bolnicu Kruševac.

Uz sistem za dovod kiseonika, Opšta bolnica u Kruševcu je snabdevena i pratećim medicinskim sredstvima neophodnim za zbrinjavanje pacijenata kojima je kiseonik neophodan te sada bolnica radi sa proširenim kapacitetom na zbrinjavanju pacinata obolelih od COVID-19.

„Mi znamo koliko je bitan kiseonik za obolele od COVID-19 i drago nam je da je zahvaljujući velikodušnoj donaciji pacijentima stigao ovaj sistem, a lekarima olakšan rad. Pacijenti sada neće morati da idu u Niš već će moći da dobiju terapiju i lečenje na vreme, ovde u Kruševcu.

U narednom periodu, predstoji rekonstrukcija Dnevne bolnice za onkološke pacijente u okviru ove bolnice u vrednosti od 15 miliona dinara, takođe zahvaljujući našoj donatorki Anki Erne“ rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Pored renoviranja, za potrebe Dnevne bolnice biće kupljen i aparat za mešanje citostatika koji su ovim pacijentima redovna terapija.

Direktorka Opšte bolnice Kruševac, dr Vesna Stević Gajić se nadovezala rečima zahvalnosti: „U ime Opšte bolnice Kruševac, zahvaljujem se donatorki na vrednoj donaciji za uvođenje centralnog dovoda kiseonika za potrebe infektivnog odeljenja gde su smešteni pacijenti oboleli od COVID 19. Poslednjih godina imamo velika ulaganja Ministarstva zdravlja i Republike Srbije u Opštu bolnicu Kruševac i veliko ulaganje donatora. Zadovoljstvo je znati da naši sugrađani, ma gde na svetu bili, pamte svoje korene i svojom nesebičnom i bezuslovnom podrškom pomažu svom narodu. Neizmerno smo zahvalni gospođi Anki Erne i Fondaciji Divac što, i nakon uvođenja sistema za dovod kiseonika, nastavljamo uspešnu saradnju.“

Od početka pandemije, Fondacija Ana i Vlade Divac intenzivno pomaže ljudima koji su na različite načine pogođeni krizom, a među njima su najugroženiji upravo ljudi koji su oboleli od COVID-19 kao i zdravstveni radnici koji se svakodnevno bore za njihove živote. Fondacija je od početka 2020. godine pružila pomoć za 50.000 ljudi, korisnika i institucija u vrednosti 650.000 dolara.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti