Govore: Vlade Divac, osnivač Fondacije Ana i Vlade Divac, Mohanđi, humanitarac i filantrop, Nik Vujičić, motivacioni govornik, Kris Veber, bivši NBA košarkaš i voditelj ESPN-a, Ana Divac, osnivač Fondacije Ana i Vlade Divac, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Robert Čoban, direktor Color Press Grupe i Slobodan Đinović, profesor Harvard Kenedi univerziteta.

Konferencija „Uloga pojedinca u prevazilaženju konflikata u polarizovanom društvu"

REGISTRUJTE SE OVDE

Fondacija Ana i Vlade Divac više od 14 godina intenzivno radi na podizanju svesti građana Srbije o različitim društvenim problemima podižući nivo odgovornosti i motivišući ih da budu aktivni učesnici promena u rešavanju ličnih i socijalnih problema. Sledeći ovu viziju, odlučili smo da se pozabavimo rastućim problemom polarizacije u današnjem društvu, koji je u poslednje vreme još naglašeniji zbog tekuće pandemije COVID-19.

Cilj konferencije „Uloga pojedinca u prevazilaženju konflikata u polarizovanom društvu“ je da ukaže na važnost smanjenja podele u različitim društvenim sferama, upoznavanje javnosti sa vrstama konflikata, povećanjem polarizacije društva izazvane pandemijom, kao i promovisanje tolerancije i različitosti.

Nakon uvodne sesije, prva tema biće uloga pojedinca u menjanju sveta i prevazilaženju globalnog problema polarizacije društva kroz komuniciranje pravih vrednosti uz pomoć motivacionih govornika, filantropa i sportista. Druga sesija biće diskusija o tome kako pojedinci i grupe građana u Srbiji mogu da doprinesu prevazilaženju konflikata polarizovanog društva na lokalnom nivou, uz podršku medija, institucija i obrazovnog sistema. Kroz sve sesije želeli bismo da istaknemo polarizaciju među ljudima, tehnike rešavanja sukoba i sveukupno kako je pandemija dovela do povećanja jaza koji razlike među ljudima pokazuje kao negativnu vrednost.

Događaj će imati hibridni karakter, neki govornici će biti u istom studiju, dok će se drugi pridružiti na mreži, a publika će događaj pratiti na mreži. Ovaj format događaju daje globalniji karakter, jer ćemo imati govornike i publiku koji se pridružuju sa različitih kontinenata.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti