Tokom konferencije su se putem video linka priključili Nik Vujičić, međunarodno poznati motivacioni govornik, preduzetnik i autor i Kris Veber, bivši višestruko nagrađivani NBA košarkaš i voditelj ESPN-a, dok su u studiju govorili Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Slobodan Đinović, profesor Harvard univerziteta i osnivač Orion telekoma.

Uloga pojedinaca je suštinska u rešavanju konflikata

Beograd, 27. maj 2021. godine - U svakom pojedincu postoji potencijal kao i odgovornost da utiče na razvoj događaja u društvu kao i u rešavanju konflikata na ličnom i društvenom nivou, zaključeno je danas na konferenciji „Uloga pojedinca u prevazilaženju konflikata u polarizovanom društvu“ u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac. Uz prisustvo mnogobrojnih eksperata u oblastima ličnog razvoja, medija, ekonomije i motivacionih govornika, kao i mnogobrojne publike koja je iz raznih krajeva sveta događaj pratila putem Interneta, zaključeno je da lični razvoj, tolerancija i prihvatanje različitosti u značajnoj meri doprinose stvaranju atmosfere u kojoj je moguće sprečiti konflikte na svim nivoima.

POGLEDAJTE SNIMAK KONFERENCIJE OVDE

Govoreći iz lične perspektive, slavni NBA košarkaš Vlade Divac, naglasio je da bavljenje sportom pored fizičkih benefita utiče pozitivno i na razvoj karaktera kod ljudi, uči ih toleranciji i fer pleju. „Kada sam kao mlad otišao u Ameriku, imao sam veliku sreću da su me svi lepo prihvatili. Dolazio sam u kontakt sa ljudima iz raznih miljea, i nikada nisam imao probleme zbog svoje ili tuđe različitosti. Za to sam zahvalan sportu, jer u njemu vlada atmosfera u kojoj je timski duh najjača stvar“, rekao je Vlade Divac.

Ana i Vlade Divac su razvijali timski duh i u svom humanitarnom radu preko Fondacije Ana i Vlade Divac, koju je u prethodnih 14 godina postojanja podržalo preko 700 kompanija, 100 neprofitnih organizacija i preko 700.000 pojedinaca sakupivši preko 23 miliona dolara za pomoć više od 750.000 najugroženijih.

„Mi u Fondaciji smo izuzetno zahvalni svim članovima Divac tima, i ne mislim samo na direktno zaposlene u Fondaciji već i na sve pojedince i kompanije koje su godinama podržavale naš rad i zajedno sa nama pomagale najugorženijima. Svi mi činimo jedan veliki Divac tim“, rekla je Ana Divac, osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac.

Tokom konferencije su se putem video linka priključili Nik Vujičić, međunarodno poznati motivacioni govornik, preduzetnik i autor i Kris Veber, bivši višestruko nagrađivani NBA košarkaš i voditelj ESPN-a, dok su u studiju govorili Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Slobodan Đinović, profesor Harvard univerziteta i osnivač Orion telekoma.

Kris Veber se uključio putem video calla

Kris Veber se uključio putem video calla

„Prihvatiti druge nije baš tako lako, jer nas celog života, kroz obrazovanje, uče da trebalo da budemo bolji od drugih. To je razlog zbog kog postoji toliko jaka polarizacija u svetu trenutno. Mi kao da odbijamo da prihvatimo da smo svi različiti i da je to zapravo dobro“, rekao je gospodin Mohanđi, svetski poznati humanitarac i osnivač međunarodne Mohanđi Fondacije.

„Da bi prihvatili druge sa njihovim različitostima, najpre trebamo da prihvatimo sebe i svoje sopstvene različitosti. Moramo da izgradimo sopstveni identitet. To je prvi korak u shvatanju i prihvatanju drugih“, rekao je u svom izlaganju Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Konferenciju o rastućem problemu polarizacije u današnjem društvu, koji je u poslednje vreme još naglašeniji zbog tekuće pandemije COVID-19, organizovala je Fondacija Ana i Vlade Divac sledeći svoju viziju o podizanju svesti građana o različitim društvenim problemima i motivaciji da svi građani budu aktivni učesnici promena u rešavanju ličnih i društvenih problema. Konferencija je ukazala na važnost smanjenja podela u različitim društvenim sferama, kao i promovisanje tolerancije i prihvatanje različitosti što je u današnje vreme izuzetno važno.

Uloga pojedinaca je suštinska u rešavanju konflikata

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti