Humana mapa okuplja novosadske preduzetnike koji deo svoje robe ili usluga odvajaju za siromašne sugrađane, Novi Sad jedini grad koji ima svoju humanu mapu.

Predstavljena Humana mapa Novog Sada - preduzetnici pomažu ugroženim sugrađanima

Novi Sad, 29. jun 2021. - Humana mapa Novog Sada - internet platforma koja okuplja novosadske preduzetnike koji pomažu siromašnim i ugroženim građanima, odvajajući za njih deo svoje robe ili usluga - predstavljena je novinarima u Novom Sadu, u okviru petodnevnog Festivala filantropije. Na ovoj platformi su preduzetnici različitih profila koji mesečno doniraju hranu, piće, usluge prevoza, higijensko kozmetičke kao i zdravstvene i usluge psihološke podrške ili daju svoj prostor na korišćenje građanima Novog Sada koji su beskućnici ili su u povećanom riziku od siromaštva.

Humanu mapu Novog Sada kreiralo je udruženje građana „Patrija“ u čijem fokusu je pružanje pomoći socijalno ugroženim sugrađanima ali i negovanje i podsticanje kulture davanja.

„Novi Sad je jedini grad koji ima svoju humanu mapu i svi treba da budemo ponosni zbog toga. Zahvaljujemo se svim preduzetnicima koji su deo Humane mape Novog Sada i pozivamo i ostale da se pridruže. I najmanja donacija je velika podrška“, rekla je Dragana Nešin iz Udruženja „Patrija“ i objasnila da se lakše pomaže ugroženima ako ima mnogo nas koji možemo malo da damo. Ona je, takođe, pozvala Novosađane da pogledaju ko su preduzetnici koji su deo Humane mape i da ih podrže tako što će od njih kupovati robu ili usluge, i na taj način se uključiti u ovaj lanac davanja i pomaganja.

Na tribini organizovanoj povodom predstavljanja Humane mape, rečeno je da je što veće uključivanje zajednice u humanitarne akcije veoma važno, kao i medijska promocija humanitarnih akcija i dobročinstava, kako bismo pomogli višestruko marginalizovanim sugrađanima koji su, takođe, deo naše zajednice i moraju na nju da se oslone.

Humana mapa Novog Sada nalazi se na adresi www.humanamapans.com

Humana mapa Novog Sada je razvijena u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti