Fondacija Ana i Vlade Divac i grad Užice obezbedili bespovratna sredstva za 20 porodičnih gazdinstava

Užice, 31. avgust 2021. Fondacija Ana i Vlade Divac je u saradnji sa gradom Užicem je u okviru projekta „Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu“ obezbedila bespovratna sredstva za poljoprivrednike u iznosu od 4.215.600,00 dinara. 

Na konkurs namejen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je stiglo ukupno 55 prijava, a konkursna komisija je odabrala njih 20 koji zadovoljavaju uslove. Cilj je da se osnaže porodice koje žive i rade na selu, a konkurs je bio namenjen razvoju plasteničke proizvodnje.


Dvadeset poljoprivrednika dobiće plastenike za uzgajanje cveća, voća i povrća, a imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini 30% ukupne vrednosti doniranog plastenika.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima donacije je obavljeno uz prisustvo članova lokalne samouprave i predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Na ovaj način podstičemo i osnažujemo naše porodice i poljoprivrednike koji žive na selu i nadam se nastavku dobre saradnje sa Fondacijom Divac. Grad Užice i dalje će nastaviti ulaganje u razvoj seoske infrastrukture kako bi Užičani koji žive na selu imali što kvalitetnije uslove za život” naglasila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Fondacija Ana i Vlade Divac i grad Užice obezbedili bespovratna sredstva za 20 porodičnih gazdinstava

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel istakla je da saradnja sa gradom Užice traje već šest godina i podsetila da je poljoprivreda jedno od strateških opredeljenja Fondacije.

„Smatramo da je zapošljavanje prioritetna stvar u Srbiji, a posebno zapošljavanje u poljoprivredi. Sarađujemo sa više od 70 lokalnih samouprava, ali grad Užice nam je najduži partner i to je pokazatelj da dobro radimo zajedno“ , istakla je Ana Košel .

Najmlađa dobitnica sredstava osamnaestogodišnja Marija Simić iz Užica zahvaljujući doniranom plasteniku želi da proširi proizvodnju cveća sa kojim se njena porodica bavi godinu i po dana u Lunovom Selu.


Fondacija Ana i Vlade Divac je više od 10 godina prisutna u selima širom Srbije sa ciljem da podrži razvoj porodičnih gazdinstava i obezbedi bolje uslove za poljoprivrednike i unapredi životne uslove porodica koje žive na selima. Do sada je direktno podržano više od 1.200 gazdinstava sa donacijama u vrednosti od preko 200.000.000 dinara.

Poljoprivrednici koji su ove godine dobili podršku su:


1. Vesna Gajić, Lelići
2. Gordana Cicvarić, Nikojevići
3. Kristina Kljajić, Ribaševina
4. Dragana Nikolić, Ribaševina
5. Milanka Petrović, Karan
6. Milena Milićević, Karan
7. Nevena Veselinović, Karan
8. Marijana Pantić, Karan
9. Milomir Leontijević, Karan
10. Milovan Vujović, Lunovo Selo
11. Mlađen Starčević, Ravni
12. Milan Bošković, Volujac
13. Nikola Filipović, Ribaševina
14. Jela Glišić, Zlakusa
15. Darko Jovanović, Zlakusa
16. Nemanja Stankić, Zlakusa
17. Zoran Milivojević, Kamenica
18. Marija Simić, Lunovo Selo
19. Slobodan Savić, Gostinica
20. Mladen Poznanović, Gostinica

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti