Mreža Omladinski HUB Zapadnog Balkana i Turske objavljuje rezultate konkursa POZIV ZA NOVE ČLANICE MREŽE  - Program jačanja kapaciteta i finansijske podrške u okviru WB&T for EmploYouth projekta. Tokom prve faze selekcije, izabrano je 24 organizacije u Srbiji koje će proći program jačanja kapaciteta koji se  sastoji od obuka o operativnom upravljanju projektima koje finansira EU, o sprovođenju promotivnih kampanja i pilotiranju inovativnih modela zapošljavanja mladih, te unapređivanju zapošljivosti mladih. Nakon obuke, izabrane organizacije će tokom druge faze imati priliku da reazciju svoje projekte i apliciraju za finansijsku podršku. Ukupno 10 organizacija će biti odabrano za finansijsku i mentorsku podršku.

Mreža Omladinski HUB Zapadnog Balkana i Turske je mreža okuplja omladinske organizacije koje nastoje da utiču na promene omladinskih politika u regionu kako bismo podstakli veće učešće mladih u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi javnog života. U narednom periodu mreža će se fokusirati na stvaranje rešenja zasnovanih na informacijama i praksi na lokalu a u cilju poboljšanja politike zapošljavanja mladih u  Zapadnom Balkanu i Turskoj.

Čestitamo izabranim organizacijama!

Ref. broj

Ime organizacije

Mesto

SRBIJA - LOT 1

11/21/SRB

Udruženje Roma - Herc

Lebane

17/21/SRB

Udruženje građana Tim 42

Leskovac

29/21/SRB

Udruženje RUŽICA

Arilje

36/21/SRB

Udruženje grupe građana Mladi Milanovca

Gornji Milanovac

42/21/SRB

Udruženje "ZVONO" Pirot

Pirot

43/21/SRB

Novosadski edukativni centar

Novi Sad

46/21/SRB

Udruženje Uradimo zajedno

Kragujevac

50/21/SRB

SINHRO

Pančevo

52/21/SRB

Aktivisti iz komšiluka

Donji Neradovac

54/21/SRB

Udruženje građana Obrazovni impuls

BEČEJ

67/21/SRB

Centar za inkluziju Ljubovija

Ljubovija

73/21/SRB

Odbor za ljudska prava Majdanpek

Majdanpek

33/21/SRB

Romsko studentsko udruženje

Niš

28/21/SRB

Grupa IZAĐI

Novi Sad

SRBIJA - LOT 2

25/21/SRB

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta

Sonta

30/21/SRB

Udruženje ,,Narodni Parlament"

Leskovac

49/21/SRB

Udruženje za lokalni razvoj Kamenica

Kamenica

53/21/SRB

Udruženje Forum civilne akcije - FORCA

Požega

55/21/SRB

Udruženje "Na pola puta"

Pančevo

58/21/SRB

Organizacija civilnog društva PROAKTIV

Niš

59/21/SRB

Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting

Pančevo

65/21/SRB

Centar Zvezda

Beograd

66/21/SRB

Asocijacija za afirmaciju kulture

Beograd

70/21/SRB

BalkanIDEA Novi Sad

Novi Sad

 

Projekat „WB&T for EmploYouth - Podrška zapošljavanju mladih iz osetljivih grupa“ realizuje pet organizacija za mlade iz ovih zemalja, i to: Fondacija Ana i Vlade Divac (Srbija), NVO Prima (Crna Gora), Youth Allicance Kruševo (Severna Makedonija), Partners Albania - Centar za upravljanje promenama i razvojem (Albanija) i Fondacija zajednice volontera (Turska). Projekat podržava Evropska komisija, kao deo svojih napora da konstantno unapređuje odnos javnih vlasti prema mladima.

Implementaciju projekta podržali su po zemljama: Srbija - Ministarstvo omladine i sporta, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije; Crna Gora -   Ministartsvo sporta crne Gore - Direktorat za mlade, Privredna komora Crne Gore; Albanija - Nacionalna služba za zapošljavanje; Republika Severna Makedonija - Agencija za mlade i sport, Opština Gazi Baba; Turska -  Inicijativa za zapošljavanje žena i položaj žene na tržištu rada - KEIG.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti