Panel diskusija „Mentalno zdravlje na radnom mestu" 25.novembar 2021, 12h

Pozivamo vas na panel diskusiju „Mentalno zdravlje na radnom mestu“ u četvrtak 25. novembra 2021. godine od 12 časova u prostoru Miljenko Dereta, Dobračina 55, Beograd.

Na panelu će biti predstavljen priručnik „Mentalno zdravlje i poslovno okruženje - Vodič za poslodavce i zaposlene“ koji je namenjen poslodavcima, odgovornim pojedincima u okviru organizacija, kao i svim zaposlenim ženama i muškarcima i onima koji traže zaposlenje.

Priručnik ima za cilj da omogući prepoznavanje i razumevanje uticaja rodno zasnovane diskriminacije na mentalno zdravlje zaposlenih, kao i posledice koje ova pojava ima na uspešno poslovanje. Na panelu ćemo razgovarati o prevenciji i načinima reagovanja u situacijama rodno zasnovane diskriminacije.

Izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2020. godinu beleži porast u broju pritužbi o diskriminaciji što ukazuje na spore promene u društvu kada govorimo o položaju zaposlenih u Srbiji. Razlog tome su i dalje duboko uvrežene predrasude i stereotipi patrijahalnog društva koji se prelivaju na sve nivoe društvenog funkcionisanja, od porodičnog do poslovnog života. Ovakvi stavovi društva neminovno postaju obeležje organizacione kulture kompanija u Srbiji, što rezultira svakodnevnim pojavama diskriminacije na radnom mestu. Osobe koje trpe diskriminaciju na radnom mestu mogu trpeti posledice po mentalno zdravlje čime se narušava njihova efikasnost i produktivnost, kako u poslovnom tako i u privatnom životu, što ostavlja negativne posledice po organizacije i njihovo poslovanje.

Agenda

          12:00 - 13:00

  • Jasna Mićović - koautorka priručnika o mentalnom zdravlju na radnom mestu
  • Jelena Vulić - koautorka priručnika o mentalnom zdravlju na radnom mestu
  • Relja Pantić - savetnik, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti
  • dr Bojan Urdarević - profesor radnog prava na Pravnom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu

         13:00 - 13:30     Pitanja i diskusija

Moderatorka: Tamara Vlaškalin

U skladu sa epidemiološkim merama broj mesta je ograničen zato Vas molimo da se za prisustvo na panelu prijavite do srede 24.11.2021. putem email forme na sledećem LINKU

Priručnik je izrađen u okviru projekta „Ravnopravnost ne može da čeka“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac pod pokroviteljstvom Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti