Trening za medije u Zaječaru: Kako da izveštavamo o ciljevima održivog razvoja?

Socijalni stub Platforme „Održivi razvoj za sve“, kojim koordinaraju Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija Centar za demokratiju, organizovao je 3. i . 4. decembra  2021,  u Zaječaru,  trening pod nazivom „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5“.

Trening je okupio  predstavnike lokalnih medija i OCD, uključujući Zaječar onlajn, Magnum radio, Za portal, TV Istok i OCD Udruženje „Rim“, Centar za trudnice, roditelje i decu „TRK“, Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar i Timočki omladinski centar,

Trening je počeo 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, sa prezentacijama lokalnih kampanja koje će OCD, uključene u rad Platforme u Zaječaru, Udruženje Rime i Udruženje za podršku obolelima od cerebralne i dečje paralize, sprovoditi tokom decembra i januara 2022. godine.

Tokom radnog dela obuke, učesnicima je predstavljena  Agenda 2030 i ponuđeni su im primeri izveštavanja o temama koje pokrivaju prvih pet Ciljeva održivog razvoja. Trening  je vodila Jovana Gligorijević, novinarka i urednica nedeljnika „Vreme”. Šta su ciljevi održivog razvoja, socijalne razlike, kako da izveštavamo o siromaštvu, o čemu pričamo kada pričamo o obrazovanju i zašto postoji neravnopravnost u jeziku bile su samo neke od tema treninga.

Obuka za lokalne medije biće organizovana u Apatinu tokom proleća 2022. godine.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti