Agro Belgrade sajam: Lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede

Fondacija Ana i Vlade Divac poziva vas da prisustvujete panelu „Lokalni fondovi: Inovativni model finansiranja malih proizvođača u Srbiji“ koji će se održati u okviru Agro Belgrade sajma 28. januara 2022. u 13 časova u hali 2 Beogradskog sajma. 

Fondacija Divac i USAID-ov Projekat za Konkurentnu privredu pokrenuli su tokom 2021. godine inovativan projekat „Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje" sa ciljem da se stvore nove mogućnosti za finansiranje poljoprivrednika širom Srbije. U okviru panela biće predstavljeni rezultati Lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede.

U 2021. godini formirana su četiri fonda u Vranju, Prijepolju, Svrljigu i Ražnju ukupne vrednosti od 12.000.000 dinara. U 2022. godini pokreću se fondovi u četiri nova mesta - u opštinama Brus, Dimitrovgrad, Veliko Gradište i Gradu Užicu, a ugovori biće potpisani nakon panela na Agro Belgrade sajmu.

UČESNICI:         

  • Uroš Delić, Fondacija Ana i Vlade Divac
  • Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje
  • Nenad Stamenković, gradski većnik za poljoprivredu, Grad Vranje
  • Slavko Lukić, direktor RRA Zlatibor

Nakon prezentacije i diskusije, očekuje nas potpisivanje ugovora o saradnji sa novim lokalnim samoupravama. 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti