Održan dvodnevni trening u Somboru: O lokalizaciji ciljeva održivog razvoja

Dvodnevni trening održan je 16. i 17. marta 2022. godine za predstavnike/ce organizacija civilnog društva, javnih i privatnih pružaoca usluga, predsatvnika/ca lokalne samouprave i škola iz Sombora, na temu: Aktivne lokalne zajednice za održivi razvoj - učešće u planiranju razvoja i primene ciljeva održivog razvoja na lokalu.

Treningu su prisustvovali predstavnici/ce organizacija: Somborski edukativni centar, Udruženje mladih BUM iz Bečeja, Artefakt, SUBNOR, Centar za razvoj zajednice-Link,  Udruženje slepih i slabovidih, Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom, Društvo za pomoć MNRO.

Pored predstavnica/ka organizacija, treningu su prisustvovale i predstavnice  Lokalne samouprave u Somboru i Bečeju, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Srednje ekonomske škole.

Tokom treninga učesnice i učesnici su imali prilike da steknu nova znanja o Ciljevima održivog razvoja i uspešno  mapiraju izazove  i prepoznaju zagovaračke inicijative za unapređenje postojećeg strateškog okvira u svojim zajednicama, ali i identifikuju modele ukljiučivanja u procese donošenja odluka na lokalnom nivou.  

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti