Nacionalni trening za medije i predstavnike organizacija civilnog društva

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje online trening „Izveštavanje o ciljevima održivog razvoja od 1 do 5“ u sklopu projketa „Održivi razvoj za sve“. Trening će se održati u četvrtak i petak, 7. i 8. aprila, putem Zoom Platforme. 

Cilj treninga je povećanje kapaciteta i veština predstavnika organizacija civilnog društva kao i novinara nacionalnih i lokalnih medija za prepoznavanje tema direktno vezanih za Ciljeve održivog razvoja iz Agende 2030 u lokalnim sredinama i poboljšanje izveštavanja na ove teme, kako kvalitativno, tako i kvantitativno.

Projekat  podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta „Reforma javnih finansija - Agenda 2030”.

Projekat realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac (AVDF), Centar za visoke ekonomske studije (CEVES), Beogradska otvorena škola (BOŠ), Fondacija Centar za demokratiju (FCD), Timočki omladinski centar (TOC), Fondacija BFPE za odgovrno društvo i Smart kolektiv.

Platforma „Održivi razvoj za sve” ima za cilj uspostavljanje opštedruštvenog dijaloga među najznačajnijim državnim i nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi za održivi razvoj do 2030.

Trening će voditi Jovana Gligorijević, novinarka.

Možete se registrovati putem linka.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti