ONLINE PANEL: "Pokrenimo dijalog u oblasti rada i zapošljavanja"

Pozivamo Vas na online panel diskusiju ”Pokrenimo dijalog u oblasti rada i zapošljavanja ” koja će se održati u petak 13.maja 2022. godine od 10 do 12 časova.

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje panel diskusiju za Istočnu i Južnu Srbiju u okviru projekta ”Ravnopravnost ne može da čeka”. U okviru ovog projekta smo do sada održali više info-sesija za predstavnike lokalne samouprave, civilnog sektora, biznisa i medija. Predstavili smo afirmativne mere za zapošljavanje i poboljšanje položaja žena i drugih ugroženih grupa na tržištu rada u Srbiji i razgovarali o tome zašto je vazno da se o diskriminaciji govori i na koji način, kao i o važnosti mentalnog zdravlja na radnom mestu i publikovali više istraživanja i priručnika na ove teme.

Ovim panelom želimo da okupimo sve aktere na lokalnom novou i da otvorimo dijalog između predstavnika lokalne samouprave, medija, civilnog sektora i biznis sektora o izazovima sa kojima se susreću svakodnevno i načinima na koje se moze odgovoriti tim izazovima. Na panelu će biti predstavljeno Istraživanje socijalnih korena rodne diskriminacije, koja je nastala u okviru ovog projekta a u saradnji sa lokalnom samoupravom, kao i set preporuka za izradu novih LAP-ova za zapošljavanje koji će u sebi sadržati rodnu komponentu.

Smatramo da je jako vazno da se svi akteri na lokalu upozanju sa potrebama koje postoje, prenesu svoje utiske i da zajedno radimo na stvaranju boljih uslova za rad i zapošljavanje svojih sugrađana i sugrđanki, stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u razgovoru.

 

Agenda, 13.05.2022. u 10 časova

10:00 - 10:30   Dušica Stojadinović, ko-autorka  analize „Istraživanje socijalnih korena rodne diskriminacije“

10:30 - 10:45   Amelija Kostadinović, ovlašćeno lice za RR ispred GU Pirot, odeljenje za vanprivredu,  Opština Pirot

10:45 - 11:00   Žikica Asković, UG Ternipe Pirot

11:00 - 11:15   Marija Milojević, Savetnica u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, Opština Zaječar

11:15 - 11:30   Darko Nikolić, UG TOC Zaječar

11:30 - 12:00   Pitanja i diskusija

Za učešće u online panelu potrebno je da se prijavite do četvrtka 12.05.2022 u 17 časova, putem LINKA.

Sva pitanja možete postaviti na email adresu: [email protected]

Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti