ONLINE PANEL: "Koreni rodne diskriminacije u Srbiji"

Pozivamo Vas na online panel diskusiju ” Koreni rodne diskriminacije u Srbiji ” koja će se održati u sredu 18.maja 2022. godine od 10 do 12 časova.

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje panel diskusiju ”Koreni rodne diskriminacije u Srbiji” u okviru projekta ”Ravnopravnost ne može da čeka” sa posebnim osvrtom na jedinice lokalne samopurave u AP Vojvodina.  U okviru ovog projekta smo do sada održali više info-sesija za predstavnike lokalne samouprave, civilnog sektora, biznisa i medija. Predstavili smo afirmativne mere za zapošljavanje i poboljšanje položaja žena i drugih ugroženih grupa na tržištu rada u Srbiji i razgovarali o tome zašto je vazno da se o diskriminaciji govori i na koji način, kao i o važnosti mentalnog zdravlja na radnom mestu i publikovali više istraživanja i priručnika na ove teme.

Ovim panelom želimo da okupimo sve aktere na lokalnom novou i da otvorimo dijalog između predstavnika lokalne samouprave, medija, civilnog sektora i biznis sektora o izazovima sa kojima se susreću svakodnevno i načinima na koje se moze odgovoriti tim izazovima. Na panelu će biti predstavljeno Istraživanje socijalnih korena rodne diskriminacije, koja je nastala u okviru ovog projekta a u saradnji sa lokalnom samoupravom, kao i set preporuka za izradu novih LAP-ova za zapošljavanje koji će u sebi sadržati rodnu komponentu.

Smatramo da je jako vazno da se svi akteri na lokalu upozanju sa potrebama koje postoje, prenesu svoje utiske i da zajedno radimo na stvaranju boljih uslova za rad i zapošljavanje svojih sugrađana i sugrđanki, stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u razgovoru.

Agenda:

10:00 - 10:30   Višnja Baćanović, ko-autorka  analize „Istraživanje socijalnih korena rodne diskriminacije“

10:30 - 10:45   Nataša Ćurčić, Gradska uprava Apatin

10:45 - 11:00   Duško Bursać, Predsednik udruženja, UG Breza Apatin

11:00 - 11:15   Marija JerkovićGradska uprava Sombor

11:15 - 11:30   Srdjan Vlaškalić, Predsednik udruženja, Somborski edukativni centar

11:30 - 12:00   Pitanja i diskusija

Za učešće u online panelu potrebno je da se prijavite do četvrtka 17.05.2022 u 17 časova, putem LINKA.

Sva pitanja možete postaviti na email adresu: [email protected]

Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti