Počele prijave za besplatne dečje naučne kampove - rok 10. jul!

Ovoga leta podržavamo dva Dečja naučna kampa, koja organizuje Centar za promociju nauke, a namenjena su mladima koji pohađaju neki od prva tri razreda srednje škole a žive u Vojvodini ili južnoj i istočnoj Srbiji.

Kampovi se realizuju u okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“ koji podržava NCR Fondacija, i namenjen je podršci srednjim školama i STEM obrazovanju u našoj zemlji.

Za oba kampa prijavljuje se onlajn: prijave su obavezne i biće otvorene do 10. jula, a rezultati će biti objavljeni do 12. jula 2022. godine. Više informacija i prijava se nalazi na linku.

Prioritet u izboru učesnika i učesnica imaće prijave koje su pristigle prve.

Učešće u kampovima je besplatno. 

 - MAŠINE BUDUĆNOSTI

Novi Sad

25-29. jul 2022.
- dnevni kamp -

Na ovom kampu budućnost je stigla i u njoj mladi, poput pravih inženjerskih timova, rade na osmišljavanju rešenja, testiranju svojih prototipova i unapređivanju dizajna mašina koje olakšavaju svakodnevni život stanovništvu planete Zemlje.

Kamp je namenjen mladima koji sada pohađaju neki od prva tri razreda umetničkih srednjih škola, gimnazija, kao i srednjih stručnih škola na teritoriji Vojvodine. Kamp će se realizovati u dnevnom formatu - program traje 5 sati, sa pauzom sa obezbeđenim obrokom, u okvirnom periodu od 9 do 15 časova. Prevoz učesnika nije obezbeđen. 

Prijavu možete naći ovde.

 - PRIRODA BUDUĆNOSTI

Stara planina
8-11. avgust 2022.
- celodnevni kamp -

Ovo je kamp na kome ćemo u ambijentu Stare planine kroz rad sa različitim naučnicima i naučnicama istraživati biodiverzitet. U kampu će učestvovati 20 mladih i on je namenjen svima koji završavaju prvi, drugi ili treći razred srednje škole, a žive na teritoriji južne i istočne Srbije.

Kamp je organizovan kao celodnevni program, od 8. do 11. avgusta, i uključuje niz diskusija, šetnji, radionica i debata. Akcenat u radu tokom kampa je na učenju kroz saradnju, ambijentalnom učenju i stvaranju. Učešće na kampu je besplatno, a prevoz, smeštaj i hrana za učesnike i učesnice su obezbeđeni.

Prijavu možete naći ovde.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti