Osam škola širom Srbije dobilo opremu vrednosti 1.6 miliona dinara

U okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“ koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, izabrano je osam srednjih škola širom Srbije koje će dobiti opremu za održavanje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEM oblasti.

Zahvaljujući donacijama u vrednosti od 1.6 miliona dinara kvalitetnije obrazovanje iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike dobiće 6.000 učenika u školama u Somboru, Šapcu, Leskovcu, Čačku, Nišu, Zaječaru, Aranđelovcu i Rumi.

3D skenere i 3D štampač, uz dodatnu opremu, dobile su Tehnička škola iz Šapca, Gimnazija „Miloš Savković“ iz Aranđelovca i Srednja tehnička škola „Milenko Brzak-Uča“ iz Rume. Tehnička škola „Rade Metalac“ iz Leskovca bogatija je za laser za CNC mašinu i računar, dok će Mašinsko-saobraćajna škola iz Čačka i Gimnazija „Bora Stanković“ iz Niša od nove školske godine biti opremljene robotskom rukom i pratećom opremom. Gimnaziji u Zaječaru biće doniran sistem za virtualnu realnost sa dodatnom opremom kako bi formirali prvu VR učionicu u istočnoj Srbiji, a Gimnazija “Veljko Petrović” iz Sombora biće opremljena termovizijskom kamerom i kolor laserskim štampačem.

Deo projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“, pored nabavke pomenute opreme, čine i radionice i kampovi za unapređenje kompetencija nastavnika, unapređenje znanja i interesovanja učenika za STEM discipline. Takođe, 120 polaznika iz Beograda koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu biće u prilici da završi besplatni kurs prekvalifikacije u okviru neprofitne škole IT Bootcamp.

Obezbeđivanjem savremene školske opreme, usavršavanjem veština nastavnika, informisanjem, motivisanjem i usmeravanjem učenika prema STEM disciplinama, kao i besplatnom prekvalifikacijom, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR fondacija će u okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“ pomoći učenicima i studentima da steknu veštine koje su im neophodne za profesije budućnosti i da  funkcionalno upotrebe znanje tokom daljeg školovanja i profesionalnog razvoja.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti