Trening o lokalizaciji ciljeva održivog razvoja održan u Knjaževcu

Knjaževac - Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je 20. i 21. juna u Regionalnom centru za stručno usavršavanje dvodnevni trening na temu „Aktivne lokalne zajednice za održivi razvoj - učešće u planiranju razvoja i primene ciljeva održivog razvoja na lokalu". 

Trening je bio namenjen svim lokalnim akterima, organizacijama civilnog društva i donosiocima odluka na lokalnom nivou, kako bi stekli znanja i alate za praćenje Ciljeva održivog razvoja.

Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija centar za demokratiju vode akivnosti u okviru Socijalnog stuba, te je učesnicima treninga predstavljeno prvih 5 Ciljeva održivog razvoja u okviru Agende 2030.

Deo treninga bio je posvećen i načinima popularizacije ciljeva održivog razvoja u lokalnoj zajednici.  

Trening je organizovan u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“, koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta „Reforma javnih finansija - Agenda 2030“. Platforma se realizuje u partnerstvu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac (AVDF), Centrom za visoke ekonomske studije (CEVES), Beogradskom otvorenom školom (BOŠ), Fondacijom Centar za demokratiju (FCD), Timočkim omladinskim centrom (TOC), Fondacijom BFPE za odgovorno društvo i SMART kolektivom.

Platforma „Održivi razvoj za sve“ podrazumeva uspostavljanje opštedruštvenog dijaloga među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi 2030. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti