Produžen rok za prijavu na konkurs ,,Ja sam ODVAŽNA\'\' do 24.07.2022. u ponoć

IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac ponovo su se okupile oko zajedničkog projekta „Ja sam ODVAŽNA!“ usmerenog na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji. Projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju, gradeći ravnopravnost i ekonomsku samostalnost žena.

Rok za prijavu je produžen do 24.07.2022.godine u ponoć.

Više o konkursu i uslovima možete pogledati na: https://www.divac.com/jasamodvazna2022

Posebni ciljevi projekta su:

1) Očuvanje i/ili otvaranje novih radnih mesta za žene kroz davanje grantova i mentorsku podršku,

2) Povećanje kapaciteta i veština žena za aktivno angažovanje i učešće na tržištu rada,

3) Podizanje svesti javnosti i pokretanje javne rasprave o rodnoj ravnopravnosti, održivom razvoju i međusektorskoj saradnji.

U okviru prva dva ciklusa projekta podržano je jedanaest ženskih preduzetničkih inicijativa. Imajući u vidu krizu izazvanu pandemijom virusa COVID 19 i neizvesnoj situaciju u kojoj se veliki deo preduzetnika i preduzetnica u Srbiji našao, IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac rešile su da otvore novi konkurs usmeren na ženskom preduzetništvu.

O KONKURSU

Kroz konkurs „Ja sam ODVAŽNA“ će biti podržani biznisi osnovani od strane žena i/ili oni koje vode žene, kao i pravni subjekti koji zapošljavaju najmanje 60% žena. Osnovna delatnost pravnih subjekata koji će biti podržani je proizvodna delatnost (igračke, tekstilni proizvodi, stari zanati, hrana, pića/sokovi/sirupi, ukrasni/upotrebni predmeti, proizvodi za decu i sl). Projekti će biti odabrani na osnovu njihovog uticaja na zapošljavanje žena, relevantnosti i kapaciteta za ostvarenje poslovnog napretka i održivosti nakon isteka projekta.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti