Објављен конкурс за доделу РСК стипендија за школску 2022/2023. годину

Фондација «Ана и Владе Дивац» у сарадњи са групом донатора из САД, расписује конкурс за доделу РСК стипендија ученицима који 2022. године уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе на територији Републике Србије, а по унапред утврђеним условима.

I УСЛОВИ

Право на стипендију имају ученици који у септембру 2022. године уписују I, II, III или IV разред средње школе, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, а који имају успеха у учењу и владању и чији је барем један родитељ/старатељ имао избеглички статус у Републици Србији, а избегао је из Републике Хрватске и то из следећих општина: Бенковац, Војнић, Вргинмост, Глина, Грачац, Двор, Доњи Лапац, Дрниш, Книн, Кореница, Костајница, Крњак, Обровац, Петриња, Плашки, Слуњ, Задар, Цапраг, Грубишно Поље, Дарувар, Окучани, Пакрац, Слатина, Бели Манастир, Вуковар, Даљ, Мирковци, Тења.

На конкурс за доделу ученичких стипендија могу се пријавити ученици I, II, III или IV разредa средње школе који у школовању постижу врло добар и одличан општи успех (од 4,00 до 5,00), а чији један или оба родитеља/старатеља имају доказ да су избегли из горе наведених општина. Посебну предност при додели стипендије имаће кандидати који до сада нису добијали ову стипендију.

Број стипендија који се додељује за школску 2022/2023. годину је 40. Стипендије се исплаћују на месечном нивоу за време трајања школске године (10 месеци), а у износу месечном износу од 5,000 динара. 

Конкурс ће бити отворен од 12.7.2022. до 29.7.2022. године. Пријаве се подносе на адресу Фондације Ана и Владе Дивац, Илије Гарашанина 53 а, 11 000 Београд са назнаком „За РСК стипендије“. Све додатне информације могу се добити на телефон 011/33 41 755 или на маил [email protected]

Више о конкурсу и потребну документацију можете наћи OVDE

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti