Invalidska kolica za najugroženije osobe sa invaliditetom

Beograd, 27.09.2022. Donacija invalidskih kolica stigla je do 89 najugroženijih stanara Geronotološkog centra u Beogradu. Vrednost donacije invalidskih kolica, za osobe sa invaliditetom smeštene u Gerontološkom centru u Beogradu, iznosi 6,675 dolara.

Donacija invalidskih kolica Gerontološkom centru deo je veće donacije od 200 invalidskih kolica u ukupnoj vrednosti od vrednosti od 15,246 dolara, dodeljene osobama sa invaliditetom u  Gerontološkom Centru u Beogradu, Zdravstvenom centru iz Užica i Udruženju distrofičara Zlatiborskog okruga.

Donacija invalidskih kolica pojedincima i institucijama je obezbeđena zahvaljujući donaciji organizacije Rotary klub iz Kalifornije, u saradnji sa Wheelchair Fondacijom, Rotary klubom Srbije i Fondacijom Ana i Vlade Divac.

“Fondacija Divac se uvek trudi da pomogne najugroženije građane, a posebno osobe sa invaliditetom, kao i njihove porodice, kroz podršku u svakodnevnom životu. Uz podršku donatora obezbedili smo invalidska kolica za 200 osoba sa invaliditetom kako bismo pomogli ugrožene pojedince kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna. Takođe, u narednih nekoliko godina bićemo posebno posvećeni ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom i zalagaćemo se da se njihov položaj u društvu znatno poboljša”, izjavila je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana I Vlade Divac.

“U ime Gerontološkog centra želim da se zahvalim donatorima i Fondaciji Ana i Vlade Divac na preko potrebnioj donaciji za naše starije stanare kojima će invalidska kolica poboljšati kvalitet života.“, izjavio je dr Srđan Dimitrijević, direktor Gerontološkog centra u Beogradu. 

„Rotary klub Beograd Čukarica prihvatio je sa velikim zadovoljstom da zajedno sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac" bude domaćin rotarijanskim prijateljima iz Kalifornije i predstavnicima "Wheelchair Foundation" koji doniraju  250 invalidskih kolica ustanovama i licima sa invaliditetom u Srbiji“, izjavio je Vladimir Marić ispred Rotary kluba Beograd Čukarica.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti