Četvorodnevna obuka za odbornike Divac omladinskih fondova

Danas je u Vrnjačkoj Banji započela četvorodnevna obuka za 40 mladih ljudi iz 5 opština, članova Divac omladinskih fondova. Cilj obuke jeste formiranje odbora omladinskih fondova u ovih 5 lokalnih samouprava - Vlasotince, Vladičin Han, Prokuplje, Zaječar, Obrenovac, kao i njihovo osposobljavanje da samostalno upravljaju sredstvima fonda.

Učesnici ove interaktivne obuke će raditi na osmišljavanju i prezentovanju ideja kampanja za promociju konkursa namenjenog inicijativama mladih na lokalu, naučiće kako pomoći neformalnim grupama da napišu projekat, biće obučeni kako da naprave najbolji izbor mladih projekata koji će biti podržani na lokalu, kao i za monitoring odobrenih projekata.

Na teritoriji svake od ovih opština, formirani Omladinski fond dobiće 7000 evra za realizaciju odabranih projekata, a svaki projekat biće podržan sredstvima u iznosu do 90.000,00 rsd. Projekti koji budu odabrani za sprovođenje, u fokusu će imati uključivanju mladih povratnika i mladih iz ruralnih sredina.

Fondacija Ana i Vlade Divac od 2013.godine realizuje projekat Omladinski fondovi sa ciljem da doprinese učešću mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava za projekte koje pokreću i vode mladi. Do sada je kroz ovaj program podržano preko 500 omladinskih inicijativa širom Srbije.

U naredne dve godine, projekat Omladinski fondovi će se sprovoditi u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru ovog projekta biće podržani omladinski fondovi u 5 lokalnih zajednica -  Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti