Nastavak podrške Fondacije Ana i Vlade Divac inicijativama mladih
Nastavak podrške Fondacije Ana i Vlade Divac inicijativama mladih

U Obrenovcu je danas potpisan memorandum o saradnji između Fondacije Ana i Vlade Divac i Gradske opštine Obrenovac na projektu Omladinskih fondova. Ugovor su potpisali Miloš Stanojević, predsednik GO Obrenovac i Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ugovor o o međusobnoj saradnji između Fondacije Ana i Vlade Divac i Grada Zaječara na istom projektu potpisan je pre dva dana, u ponedeljak, 21. novembra 2022. godine sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem.

Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem da doprinese učešću mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava za projekte koje pokreću i vode mladi. U naredne dve godine, ovaj projekat će se sprovoditi u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa relevantnim ministarstvom za pitanja omladine, a kroz koji će biti podržani omladinski fondovi u 5 lokalnih zajednica -  Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

 “U dosadašnjem radu Fondacije, podrška mladima bila je uvek u fokusu naših aktivnosti. Ovaj projekat koji sprovodimo u saradnji sa GIZ-om i relevantnim ministarstvom za pitanja omladine, svakako će značajno doprineti kreiranju i sprovođenju politika namenjenih poboljšanju uslova života mladih ljudi, pre svega u lokalnim zajednicama koje su podržane kroz naše omladinske fondove,“ izjavila je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Kroz program Omladinskog fonda, GO Obrenovac i Fondacija Ana i Vlade Divac će zajednički podržavati mlade ljude na teritoriji ovih opštine kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi.  Konkurs za inicijative mladih u iznosu do 100.000 dinara će biti otvoren 25. novembra i sve informacije o uslovima biće objavljene na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac i sajta GO Obrenovac. O projektima koji će biti podržani odlučivaće odbori Omladinskih fondova, sastavljeni od mladih iz ovih gradova koji su izabrani na konkursu i obučeni za upravljanje sredstvima Fonda. Fondacija će u svaki Fond uložiti sredstva u iznosu od 7.000 evra godišnje.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti