Trodnevni trening za organizacije i medije u okviru projekta „WB&T for EmploYouth - Podrška zapošljavanju mladih iz osetljivih grupa"

U okviru projekta „WB&T for EmploYouth - Podrška zapošljavanju mladih iz osetljivih grupa“ koji je finansijski podržan od strane Evropske Komisije a realizuju ga Fondacija Ana i Vlade Divac (Srbija), NVO Prima (Crna Gora), Youth Alliance Krusevo (Makedonija), Partners Albania - Centar za upravljanje promenama i razvojem (Albanija) i Fondacija zajednice volontera (Turska), organizovan je trodnevni trening za organizacije civilnog društva direktno uključene u rad sa mladima i lokalne medije u hotelu “Šumadija” u Beogradu, sa ciljem jačanja i unapređenja njihove saradnje. Prisustvovalo 10 organizacija civilnog društva kao i 10 predstavnika različitih medija, koji su kroz interaktivnu razmenu usvojili nova znanja o saradnji civilnog sektora i medija.

Zahvaljujući ovom treningu predstavnici medija i organizacije civilnog društva imali su priliku da se bolje upoznaju sa radom tradicionalnih i novih medija i radom organizacija civilnog društva, kao i da bolje razumeju koncepte javnog interesa u izveštavanju, načinima različite komunikacije sa medijima/organizacijama, o radu novih medija kao kanala komunikacije.

Medijska pokrivenosti rada organizacija i unapređenje komunikacije organizacija civilnog društva sa medijima je od velikog značaja za same organizacije i njihovu vidljivost na koju u velikoj meri utiču mediji. Sa druge strane, svrha treninga je i da lokalni mediji bolje razumeju rad organizacija, te u skladu sa tim na kvalitetniji način izveštavaju o njihovim aktivnostima, kako bi se prevazišli uvreženi stereotipi i predrasude koje ometaju rad u oba sektora i stvaraju veću distancu umesto prisnije saradnje. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti