Nastavak podrške inicijativama mladih u Vladičinom Hanu, Vlasotincu i Prokuplju

Tokom ove nedelje, potpisani su ugovori o saradnji između Fondacije Ana i Vlade Divac i gradskih opština Prokuplje, Vlasotince i Vladičin Han na projektu Omladinski fondovi. Ugovore su potpisali predstavnici gradskih opština sa Jelenom Rakić, menadžerkom projekta u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Prošle nedelje otvoren je konkurs za projekte mladih u iznosu do 100.000 dinara u Obrenovcu, Zaječaru, Prokuplju, Vlasotincu i Vladičinom Hanu. Sve neformalne grupe od najmanje pet mladih osoba, starosti od 18 do 30 godina, koji žive na teritoriji ovih lokalnih samouprava, mogu da podnesu prijave sa predlozima svojih projekata do 25. januara 2023. godine.

 

„Pozivam sve mlade ljude od 18 do 30 godina da konkurišu ukoliko imaju ideju kako nešto mogu da unaprede u svojoj zajednici, a opština je tu da podrži njihove inicijative“, rekao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović. Vlasotinačka opština opredelila je sredstva u iznosu od 700.000 dinara za novoosnovani Omladinski fond, dok je Fondacija uložila 7000 evra u ovaj, kao i u fondove osnovane u ostale četiri lokalne samouprave.

Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem da doprinese učešću mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava za projekte koje pokreću i vode mladi. U naredne dve godine, ovaj projekat će se sprovoditi u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa relevantnim ministarstvom za pitanja omladine, a kroz koji će biti podržani omladinski fondovi u navedenih 5 lokalnih samouprava.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti