Kako do podsticajnog okruženja za razvoj ženskog preduzetništva u AP  Vojvodini

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Savetom za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine i Privrednom komorom Vojvodine, organizuje Panel na temu: Kako do podsticajnog okruženja za razvoj ženskog preduzetništva u AP Vojvodini.

Panel će biti organizovan u utorak, 24. januara 2023. godine sa početkom u 10 časova, u prostorijama Privredne komore Vojvodine.

Ekonomsko osnaživanje žena je osnov za postizanje rodne ravnopravnosti, ali i održivi razvoj i ostvarivanje ciljeva postavljenih Agendom 2030 Ujedinjenih nacija, a prodor žena u sferu preduzetništva predstavlja značajan korak na putu emancipacije i sticanja ekonomske nezavisnosti kao prvog preduslova za rodnu ravnopravnost.

Na panelu će biti predstavljena Analiza o trenutnom stanju u privrednim subjektima u AP Vojvodini u kojima su žene vlasnice ili suvlasnice u iznosu većem od 51%. Analizu je izradila Fondacija „Ana i Vlade Divac“ za potrebe Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u saradnji sa Unijom poslodavaca Vojvodine (UPV). Istraživanje je sprovedeno na teritoriji cele AP Vojvodine, a na osnovu analize izrađene su preporuke za širenje i jačanje ženskog preduzetništva u AP Vojvodini. U istraživačke aktivnosti uključene su lokalne kancelarije UPV kao i ženske organizacije u većim centrima Vojvodine.

Imajući u vidu značaj ekonomskog osnaživanja žena za dostizanje Ciljeva održivog razvoja, cilj Panela je da ukaže na mogućnosti za unpređenje položaja žena preduzetnica i značaj međusektorskog pristupa i saradnje u kreiranju rodno osetljivih mera podrške preduzetništvu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti