Poziv za učešće na konferenciji „Promocija godišnjeg izdanja indeksa participacije mladih"

Fondacija Ana i Vlade Divac 9. februara, 2023. godine organizuje nacionalnu konferenciju „Promocija godišnjeg izdanja regionalnog Indeksa participacije mladih“. Konferencija se održava uživo u Beogradu i realizuje se u okviru projekta "WB&T for EmploYouth - Podrška zapošljavanju mladih iz osetljivih grupa u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Turskoj".

Tema konferencije je promocija godišnjeg izdanja Indeksa participacije mladih koji Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa partnerima, objavljuje šesti put. Indeks participacije mladih je kreiran sa idejom da se stvori konkretan alat za donosioce odluka i organizacije civilnog društva i on objedinjuje relevantne podatke o položaju mladih. Pored toga podaci u indeksu se upoređuju kako međusobno tako i u odnosu na zemlje Evropske unije, gde se prati napredak i upozorava na negativne fenomene koji utiču na život mladih u Srbiji i regionu.

Tokom prethodnog perioda, uloženi su značajni napori da se poboljša dostupnost podataka specifičnih za mlade, kao što su podaci o mladima u zatvorima i o mladima koji primaju finansijsku podršku u okviru sistema socijalne zaštite. Na konferenciji će biti reč i o rezultatima Indeksa koji pokazuje nedovoljnu zastupljenost mladih u političkom životu, isključenost iz zapošljavanja i obrazovanja, dugi periodi nezaposlenosti i rizik od siromaštva.

Konferencija će okupiti ključne institucije, stručnjake, medije i organizacije civilnog društva iz Srbije u cilju da kroz diskusiju pronađemo način na koji podaci iz najnovijeg istraživanja mogu biti iskorišćeni za podršku mladima na tržištu rada, posebno mladih iz osetljivih grupa.

Prijavni formular možete pronaći OVDE.  

Rok za prijavu je 06. februar, 2023. godine do 23.59 časova. 

Broj učesnika je ograničen. Ukoliko Vaša prijava bude prihvaćena, za učesnike van Beograda, biće obezbeđena refundacija putnih troškova.

Sve dodatne informacije možete da dobijete upitom na imejl [email protected]


Projekat podržava Evropska komisija, kao deo svojih napora da konstantno unapređuje odnos donosioca odluka prema mladima.  

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti