„Petra Divac - Usvojeni za usvojene"

Fondacija Ana i Vlade Divac, na inicijativu Petre Divac, pokreće pilot projekat "Usvojeni za usvojene" namenjen usvojenim osobama sa teritoriji Beograda i okoline
Projekat je namenjen punoletnim usvojenim osobama, u okviru kog će biti realizovane radionice podrške. Radionice će se realizovati u malim grupama do 10 učesnika, svake druge subote u mesecu, u trajanju do dva sata, a vodiće ih psihološkinja dr Branka Radojević.

Usvojenje je civilizacijska tekovina i jednako dobar način da deca steknu svoju porodicu, a opet ono sa sobom nosi niz specifičnosti zbog kojih usvojena deca i mladi mogu da se osećaju usamljeno ili “drugačije” od svojih vršnjaka. Neumitno se nameću razmišljanja o porodicama porekla i razlozima zbog kojih se ne živi u njima, kao i o brojnim drugim pitanjima vezanim za integraciju sopstvene istorije i identiteta, npr. - Zašto sam ostavljen, šta bih pitao/la moju biološku porodicu kada bi ih sreo/la, imam li bioloških rođaka - braće, sestara…, koliko moji roditelji mogu da razumeju “kako je biti usvojen”, itd.

Grupa podrške za osobe sa iskustvom usvojenja omogućava eksploraciju upravo tih specifičnih pitanja, u okruženju mladih osoba koji imaju slične potrebe i gde mogu da se razmene osećanja i iskustva, u atmosferi prihvatanja. Na putu tog jedinstvenog iskustva podršku će im pružiti psihološkinja dr Branka Radojević, u malim grupama do 10 učesnika, svake druge subote u mesecu u trajanju od dva sata.

Svi zainteresovani mogu da pogledaju detalje i popune upitnik na LINKU do utorka, 4. aprila 2023

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti