Podržano 13 projekata mladih u Zaječaru

Danas su potpisani ugovori sa 13 neformalnih grupa mladih iz Zaječara koji će biti podržani u okviru projekta Omladinski fondovi.  

Svi projekti koji su izabrani na konkursu pozitivno utiču na poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: kulturi, obrazovanju, sportu, zdravlju i bezbednosti.  Nekoliko projekata je podržano i iz seoskih sredina, i oni će imati priliku da u narednim mesecima poboljšaju ulove za život mladih u svojoj zajednici, kroz renoviranje prostora za mlade, sređivanje sportskih terena i organizovanje kampova. 

Ukupna vrednost podržanih projekata mladih u Zaječaru iznosi 1.050.000 dinara, od kojih je Grad Zaječar izdvojio 300.000 dinara. 

O projektima koji su podržani odlučivali su mladi ljudi iz Zaječara, koji imaju ulogu Odbora za raspisivanje konkursa i donošenje odluka o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorije te opštine. Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem povećanja učešća mladih osoba u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. 

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku ove godine podržano je ukupno 62 projekta mladih iz ovih pet lokalnih samouprava. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti