Poziv za učešće na konferenciji u Nišu „Indeks participacije mladih - kako do kvalitetnih i relevantnih podataka o mladima"

Fondacija Ana i Vlade Divac 14. marta, 2023. godine organizuje u Nišu konferenciju „Indeks participacije mladih i kako do kvalitetnih i relevantnih podataka o mladima“. Konferencija se održava uživo u Nišu i realizuje se u okviru projekta "WB&T for EmploYouth - Podrška zapošljavanju mladih iz osetljivih grupa u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Turskoj".

Konferencija će obuhvatiti dve teme:

1. promocija godišnjeg izdanja Indeksa participacije mladih koji Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa partnerima, objavljuje šesti put. Indeks participacije mladih je kreiran sa idejom da se stvori konkretan alat za donosioce odluka i organizacije civilnog društva i on objedinjuje relevantne podatke o položaju mladih. Pored toga podaci u indeksu se upoređuju kako međusobno tako i u odnosu na zemlje Evropske unije, gde se prati napredak i upozorava na negativne fenomene koji utiču na život mladih u Srbiji i regionu

2. diskusija na temu dostupnosti relevantnih i kvalitetnih podataka o mladima u cilju unapređivanja njihovoj položaja. Tokom prethodnog perioda, uloženi su značajni napori da se poboljša dostupnost podataka specifičnih za mlade, kao što su podaci o mladima u zatvorima i o mladima koji primaju finansijsku podršku u okviru sistema socijalne zaštite.

Tokom konferencije biće predstavljena Strategija za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine usvojena 26. januara 2023. godine. Konferencija će okupiti mlade, organizacije civilnog društva, institucije, stručnjake i medije..

Prijavni formular možete pronaći OVDE.

Rok za prijavu je 12. mart, 2023. godine do 23.59 časova. 

Broj učesnika je ograničen. Refundacija putnih troškova nije planirana. Ukoliko Vaša prijava bude prihvaćena, bićete blagovremeno obavešteni o daljim koracima.

Sve dodatne informacije možete da dobijete upitom na imejl [email protected].
Projekat podržava Evropska komisija, kao deo svojih napora da konstantno unapređuje odnos donosilaca odluka prema mladima.  

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti