Podrška poljoprivredi

Tokom 16 godina postojanja, uz pomoć donatora i partnerskih organizacija, Fondacija Ana i Vlade Divac kroz svoje brojne aktivnosti zalagala se za obezbeđivanje kvalitetnog života ranjivih grupa i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu. Promovisali smo ciljeve održivog razvoja i jednakost za sve, radili na osnaživanju mladih da se aktivnije uključe u socijalni, ekonomski i politički život zemlje i regiona. Uz to smo pružili aktivnu podršku organizacijama civilnog društva kroz grantove, podizanje kapaciteta i mentorstvo. 

Prioriteti Fondacije su projekti koji imaju za cilj zapošljavanje, prvenstveno mladih ljudi, mladih iz seoskih sredina, samohranih roditelja, socijalno ugrozenih porodica, kroz dodelu grantova za pokretanje ili unapređenje sopstvenog posla, kao i mentorske programe, sa fokusom na razvoju poljoprivrede koja je jedan od strateških ciljeva Fondacije. Do sada je podržano 1250 poljoprivrednih gazdinstava sa više od 2 miliona dolara na različite načine - putem nabavke opreme neophodne za početak proizvodnje ili uvođenje inovacija u proizvodnji, kao i za različite edukacije i obuke.

Više informacija o podršci koju Fondacija Ana i Vlade Divac pruža poljoprivredi možete pronaći u brošuri:

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti