Radionice i sastanci u okviru akcije "Čuvaj njivu"

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa udruženjem FORCA Požega sprovode kampanju za podršku organizovanom prikupljanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja . Kampanja „Čuvaj njivu, vrati ambalažu“ realizuje se na teritoriji opštine Požega. 

Tokom maja 2023 godine održano je nekoliko radionica i prezentacija kampanje na kojima je najavljena akcija prikupljanja otpada planirana za kraj avgusta.

U kampanji su učestvovali predstavnici FORCA Požega, Poljoprivredne škole Požega, Udruženja SECPA, opštinski većnik za Poljoprivredu, predstavnici Mesnih zajednica u Ježevici, Srednjoj i Gornjoj Dobrinji, Vranjanima, Gorobilju i Visibabi i poljoprivredni proizvodjači iz ovih i okolnih sela. 

U ovoj fazi kampanje uključeni su i loklani fudbalski klubovi (FK Gorobilje, FK Vranjani, FK Miićevo selo) a u narednom perdiodu nastaviće se akcija promocije kampanje i sa drugim seoskim fudbalskim klubovima. 

 

Kampanja „Čuvaj njivu“ u Gorobilju i Visibabi

U saradnji sa SECPA, opštinskim većnikom za poljoprivredu Radojicom Burlićem i profesorkom Vesnom Petrović iz Poljoprivredne škole održana je radionica u okviru kampanje „Čuvaj njivu!“ 

Sa meštanima sela Gorobilje i Visibaba razgovarali smo o načinu ispiranja ambalaže, navikama kod skladištenja ovog otpada i spremnosti lokalnog stanovništa da se uključi u kampanju „Čuvaj njivu!“.

Kampanja se nastavlja tokom juna i jula, a odvoženje ambalažnog otpada od pesticida biće realizovano krajem avgusta o čemu će detaljnije informacije biti dostupne u narednim mesecima.

Kampanja se realizuje do kraja avgusta 2023 godine.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti