"Čuvaj njivu, vrati ambalažu" - podrška organizovanom prikupljanju ambalažnog otpada pesticida

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa udruženjem FORCA Požega sprovode kampanju za podršku organizovanom prikupljanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja. Kampanja „Čuvaj njivu, vrati ambalažu“ realizuje se na teritoriji opštine Požega.

Kampanja se realizuje do kraja avgusta 2023 godine.

„Čuvaj njivu“ u Vranjanima, Ježevici i Srednjoj Dobrinji

U saradnji sa SECPA, opštinskim većnikom za poljoprivredu Radojicom Burlićem i profesorkom Vesnom Petrović iz Poljoprivredne škole održana radionica u okviru kampanje „Čuvaj njivu!” 

Sa meštanima sela Vranjani i Glumač, Ježevica, Gornja, Donja i Srednja Dobrinja razgovarali smo o načinu ispiranja ambalaže, navikama kod skladištenja ovog otpada i spremnoti lokalnog stanovništa da se uključi u kampanju „Čuvaj njivu!“.

U toku je i obilazak drugih sela gde, u nekim selima, kroz saradnju sa fudbalskih klubovima radimo na popularizaciji ove kampanje.

Kampanja se nastavlja tokom juna i jula a odvoženje ambalažnog otpada od pesticida biće realizovano krajem avgusta o čemu će detaljnije informacije biti dostupne u narednim mesecima

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti