Fondacija Ana i Vlade Divac i BalkanBet obnovili dva košarkaška terena na novosadskom Štrandu

Na radost stanovnika Novog Sada, danas su svečano otvorena dva rekonstruisana košarkaška terena na novosadskom Štrandu. Tereni su obnovljeni  zahvaljujući donaciji od 4 miliona dinara kompanije „BalkanBet“, a u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. To je samo jedna u nizu donacija ove kompanije, usmerenih na promociju sporta među svim generacijama i zdravih stilova života.

Dva terena za košarku, koji se nalaze kod ulaza na novosadsku plažu Štrand kod Mosta Slobode, kompletno su rekonstruisana, a radovi su se sastojali od postavljanja novih podloga, reparacije konstrukcije koševa i ugradnje novih koš tabli, kao i rekonstrukcije postojećih tribina na velikom terenu.

Raduje nas što smo danas ovde, u najlepšem mogućem ambijentu: okruženi mladima, u prirodi. Ovaj lep događaj kojem danas prisustvujemo, nastavak je aktivnosti Fondacije Ana i Vlade Divac usmerenih na poboljšanje uslova za odrastanje i obrazovanje dece i mladih u Srbiji, što je jedan od naših strateških ciljeva. Do sada smo renovirali i opremili preko 100 vrtća i osnovnih škola širom Srbije, a pored rekonstrukcije samih objekata, ulažemo u novu i modernu opremu, kupovinu školskog nameštaja i knjiga, edukacije dece i nastavnog kadra. Hvala BalkanBetu na obezbeđivanju sredstava za ove terene, a Grad Novi Sad je naš dugogodišnji partner na mnogim projektima“, izjavila je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

“Iako ispred kompanije Balkan Bet učestvujem na mnogim događajima, posebno se radujem ovima gde je u fokusu dobrobit lokalne zajednice. U želji da kroz ovaj društveno odgovorni projekat promovišemo sport i zdrave stilove života među svim generacijama, sa velikim zadovoljstvom smo bezbedili sredstva za obnovu dva košarkaška terena i za realizaciju odabrali godinu u kojoj se slavi 100 godina košarke u Srbiji. Nadamo se da će ovo u budućnosti biti mesto okupljanja velikog broja Novosađana i gostiju grada, ali i da ćemo se uskoro opet sresti, nekim sličnim povodom. Zahvaljujem se našim partnerima, Fondaciji Ana i Vlade Divac, na uspešnoj realizaciji projekta, kao i Gradu Novom Sadu na nesebičnoj podršci“, izjavio je Predrag Jarić, regionalni direktor za Vojvodinu kompanije Balkan Bet.

Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada, otvorio je obnovljene terene: “Uvek mi je izuzetno zadovoljstvo da prisustvujem ovakvim događajima, usmerenih na promociju sporta u našem gradu, a posebno me raduje što se danas nalazimo na obali Dunava i najlepšoj plaži Štrand okruženi decom, mladima i Novosađanima svih generacija. Ako je Srbija širom sveta poznata kao zemlja košarke, onda se može reći I da je Novi Sad grad basketa, jer su upravo na novosadskim košarkaškim terenima stasali neki od najboljih basketaša koje Srbija ima. Veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji “Ana i Vlade Divac” i kompaniji “BalkanBet“ koji su izabrali da obnove ova dva košarkaška terena na novosadskom Štrandu i pruže svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za promociju sporta među svim generacijama“.

Na humanitarnoj utakmici, koja je održana nakon obraćanja zvanica, a gde su posetioci Štranda koji su se našli u publici imali priliku da se oprobaju u šutiranju slobodnih bacanja zajedno sa članicama ženskog košarkaskog kluba „Novosadska ŽKA“, košarkašima u kolicima i košarkašima Balkan Beta,, prikupljen je novac koji će biti doniran Sportskom savezu paraolimpijskih sportova Vojvodine.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti